Annonse

En kjent NRK-mann kalte forskning jeg viste til for konspirasjonsteorier. Han mente at jeg ikke var en ekte journalist. Når ble en ekte journalist en som kun gjentar myndighetenes propaganda og ikke selv leter frem egne, gode kilder? Tidligere var det dette som ga cred. Å by på noe eget. Å vise til forskning.

Hva er det som skjer? 

Hva er det som skjer, folkens? Hvorfor er det så viktig å tause stemmer som snakker om det åpenbare: At de harde smitteverntiltakene ikke henger på greip!

Hvorfor er det så viktig å latterliggjøre og farliggjøre ærlige  folk som tar av seg masken?

Vil ikke se fakta i øynene

I går ble jeg sablet ned av en tidligere NRK-mann: Han håpet min støtte til charter-Svein og bålbrenning var ironi. Det eneste ironiske med dette må være NRK-mannens egen uvillighet til å se fakta i øynene:

Vi har stengt ned Norge for et virus som har tatt langt færre liv enn sesonginfluensa og som 0,12 % dør av – flest over 80 med underliggende sykdommer: Mange svært gamle og demente. Vi hadde for få år siden 7600 innlagt på sykehus med influensa uten å skrike opp om katastrofe, men hele samfunnet revner når noen få hundre er innlagt med covid?

Fordi jeg nevner fakta og bruker gode kilder, noe som før betegnet en dyktig journalist, synes han ikke jeg fortjener mitt medlemskap i NJ. Hva skjer her? 

Kunne reddet kreftsyke

Hans egen søster døde av lungekreft. Tenk hva vi kunne brukt dissse covid-milliardene til – blant annet på kreftforskning og på å behandle kreftsyke! Flere ledende eksperter har pekt på det  samme: At pengene kunne vært brukt til kreftforskning. Og at fulgte vi enhver kreftpasient fra minutt til minutt, så ville vi vært like panikkslagne som vi nå følger covid – hver sekund på døgnet.

Hver dag dør om lag 150 000 mennesker i verden. Nesten 50 000 av dem dør av hjerte og karsykdommer. Litt over 25 000 dør av kreft. 4000 dør av/med covid-19. Hva resten dør av, som tuberkulose, kan du lese mer om på forskning.no

Hva er grunnen til at slike stemmer ikke skal høres?

Fagstoff avvist som konspirasjonsteorier

De utallige artiklene fra fagfolk  jeg viste til, ble avvist som «konspirasjonsteorier.» At vi hadde underdødelighet i Norge i 2020. At en ny rapport viser at kun 0,15 % dør av viruset på internasjonal basis.

En smittet person har en overlevelsesgrad på 99,85% .  Den anerkjente epidemiologien John Ioannidis har publisert en fagfellvurdert studie om dødeligheten av covid-19 som viser at dødeligheten av viruset globalt er på ca. 0,15%. Artikkelen har tittelen Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates of COVID-19: an overview of systematic evaluations .

Konspirasjonsteori? 

Blåser i de unge

At tiltakene ødelegger mer enn de gavner, var tydelig uvesentlig. Teller ikke barn og unges fremtid, når de er selveste fremtiden? Mange barn vil føle seg sviktet av samfunnet. Lockdown som tiltak er feilslått. Myndighetene har gjort en feilvurdering,  mener en kjent norsk overlege. 

Avviser professorer og forskere

Blant de utallige linkene jeg ga ham, var en fagartikkel fra Aftenposten, der 6 anerkjente professorer og forskere kritiserer gjenåpningsplanen av Norge: Samfunnet er ikke en pasient – men blir behandlet som sådan.

Heller ikke navn som

 • Michael Bretthauer

  Professor
 • Hans Petter Graver

  Professor i jus, Universitetet i Oslo
 • Mette Kalager

  Professor, Universitetet i Oslo
 • Magnus Løberg

  Universitetet i Oslo
 • Kristin Bergtora Sandvik

  Professor i rettssosiologi, Universitetet i Oslo
 • Einar Øverenget

  Professor i filosofi, Høgskolen i Innlandet

ble godkjent.

Han gikk til personangrep og avviste alt jeg kom med fordi han selv kjente noen som ble syk av covid. «Og de brydde ikke jeg meg om.»

Hva er dette for slags retorikk? Svaret – at jeg bryr meg om alle, falt ikke i god jord. Da jeg nevnte hans søster, og kreft, som langt flere dør av, slettet han hele tråden.

Folk dør av mange ulike årsaker

Vi kjenner alle folk som har blitt syke eller dødd av ulike årsaker, og ethvert dødsfall er trist, enten det gjelder influensa som folk døde av tidligere men som nå synes forsvunnet fra jordens overflate, eller covid-19, kreft, hjerte-kar-sykdom, demens, blodpropp, ulykker.

Men det er altså kun lov å snakke om covid-19 ?

Hvorfor er en gruppeklem farlig?

Det er ikke lov å være med på en fredelig markering? En symbolsk gruppeklem og maskebrenning er plutselig farlig, selv om 99,85%  av smittede overlever covid-19 – yngre i enda større grad?  Det er farlig å si sin mening uten maske i et moderne demokrati?

Farligere enn at norske myndigheter ødelegger arbeidplasser og barn og unges fremtid i årevis fremover og styrer landet etter en spinnvill worst-carse-scenario?

Hva skjer – lege i allmennmedisin, Kaveh Rashidi?

Igår stusset jeg også på et nyhetsinnslag på TV med Kaveh Rashidi. Slik jeg tolker det sa han vel at det å demonstrere mot drakoniske smitteverntiltak som er ulovlige, også i følge Smittevernloven, (Kilde; jurist Erlend Efskind) er «farlig.» Det var konspirasjons-teorier.

Jeg limte inn noen spørsmål til ham i FB-innlegget som jeg ikke har fått svar på. Jeg spør igjen her:

«Jeg så TV2-nyhetene og ble ganske oppgitt. Jeg synes du undervurderer og hever deg over folk. Ikke minst de få som deltok i demonstrasjonen. Skulle vi 200 fredelige og hyggelige menneskene liksom være en trussel? For hvem? For å fredfullt å ha kastet noen uvirksomme masker på bålet, masker som selveste forsker Charlotte Haug har sagt at ikke virker? Det stemmer jo ikke. De fleste er drittlei nå og selv forskere som Henrik Vogt ser ingen logikk lenger. Han sier rett ut at Guldvog forholder seg til oppsiktsvekkende upålitelige worst case scenario-tall. Og hvilke konspirasjonsteorier mener du charter-Svein har kommet med? Her slenges det ut påstander om konspirasjonsteorier uten et eneste eksempel! Hvorfor er bevisbyrden alltid på oss? Her er det du som bør redegjøre. Jeg viser til utallige eksperter både innenlands og utenlands. Likevel sier du på Tv2-nyhetene at det er farlig å ikke lytte til eksperter. Hvem da? Hvem er det vi ikke har lyttet til? Hva er det som skjer her? Fortell!

 

Hvorfor er det så viktig å kalle forskning og statistikk for konspirasjonsteorier? Hvorfor skal enhver sann opplysning dysses ned og vi som kommer med dem stemples som «farlige»?

Les også: 7600 innlagt med influensa – og helsevesenet slet ikke? Rart?