Annonse

Tone Damli var knust etter et brutalt samlivsbrudd med skuespiller Aksel Hennie, og alle hatet det. De var selve symbolet på lykken, men nådde aldri alteret. Noe så trist! Jeg følte veldig for å trøste 24-åringen. Hun var så ung, så sårbar, så knust – og ryktene gikk om utroskap. Jeg måtte bare sitte hjemme og se henne snakke om bruddet på Hver gang vi møtes lørdag kveld. Tårene hennes rant og jeg fikk enda mer sympati for Sogndal-jenta. Nå fortjener hun alt godt fremover! Enig?

Tone Damlis liv har vært  en skikkelig berg- og dalbane. Få norske popartister er mer kjent enn Tone. Hun er like berømt som kongefamilien. Etter at hun ble nummer to i Idol, ble hun mer populær og mer feiret enn selve vinneren Jorun Stiansen. Jorun var mer anonym og trakk seg tilbake. Det var Tone Damli som bød på seg selv og som vi fulgte fra låtseier til låtseier.

Brutalt liv på toppen

Men media har også vært brutal mot Sogndal-artisten. Tone Damli har fått lave terningkast og blitt  slaktet. Hun har fått avis-forsider fordi mødre har rast og ment at hun er et dårlig forbilde. Hun fikk tyn fordi hun viste litt hud på en video – mens Rihanna og de andre stjernene gjør dette hele tiden! Den gangen skrev jeg til henne «om jeg var mammaen din ville jeg gitt deg en klem! Blås i kritikken og stå på videre.»

Noen år etter at alle ville ha henne og skrive om henne, mistet hun popularitet og da het det seg at folk var lei. Vi skulle ikke skrive om Tone Damli lenger. Hvorfor det? Hun var fortsatt en begavet og flink popartist.

Skjulte at forlovelsesringen var borte

Verst var det likevel da bruddet med Aksel Hennie var et faktum i februar for fem år siden. Brått og brutalt var forholdet over. Samme dag skulle Tone Damli delta som Idol-dommer på TV2. Hun ringte og sa hun ikke klarte å møte, men ble bedt om å stille. Hun satt der uten å si noe, og skjulte hånden – hun var livredd for  ryktene dersom folk så hun satt der uten forlovelsesringen. Tone ble smuglet ut nødutgangen for unngå journalister.

«Jeg følte meg som prinsesse Diana da jeg flyktet fra pressen. Jeg var ikke nær å møte presse på det tidspunktet, for jeg var så lei meg, » sa Tone  i programmet Hver gang vi møtes lørdag kveld – og tårene trillet. 

«Hele Norge sørget over at kjærligheten tok slutt mellom Tone og Aksel – de var vårt drømmepar. Ingen liker å se ei ung jente så ødelagt og knust! Det var vondt.»

Les hele saken her.

Det gikk  rykter om sex utenfor forholdet

Det gikk rykter om utroskap fra begge sider. De hadde hatt et åpent forhold, mente en blogger å vite. Han hevdet at Tone hadde fortsatt å leve åpent etter forlovelsen og at da fikk Aksel nok. Når jeg googler paret i dag, ligger det fortsatt ute navn på kjente personer man mener de hadde vært utro med. Av respekt for Tone og Aksel, vil jeg ikke gjengi dette. Tone selv ville anmelde denne bloggen, hun var knust og sa at sviket var uopprettelig. Slik jeg husker det, ble det aldri noen anmeldelse.

En frisør jeg traff på Frogner, mente også å sitte på sannheten. Hun hevdet at alle lå med alle i dette miljøet og at han var like skyldig som henne. Hun kjente til paret da de pleide å ta solarium i hennes salong. Jeg sitter ikke på sannheten, men følte og føler sympati for Sogndal-jenta.

«Jenta var bare 24 år gammel! Hvem kan ikke ha gjort noe dumt i den alderen? Aksel var 37, voksen pappa med langt mer erfaring. De fleste årsakene til utroskap er forresten mangel på anerkjennelse i det forholdet man er i. Utad var paret Norges lykkeligste par, men innad slet de – og det kan være vanskelig å stå i.»

Ville ha Aksel tilbake

Uansett hva som skjedde og gikk galt, så er det brutalt å bli forlatt før en kommer  til alteret. Mye tyder på at det var Aksel som gjorde det slutt. Han sluttet å følge henne på sosiale kanaler. Hun sluttet ikke å følge Aksel. På TV hintet hun om at hun ønsket at han skulle bli. Rihanna-låten Stay ble fremført på  en Idol-sending og  Tone sa at hun elsker låten og har hørt mye på den den siste tiden. Låten er en sår ballade som omhandler vanskelig kjærlighet:

«Not really sure how to feel about it / Something in the way you move. Makes me feel like I can’t live without you / It takes me all the way. I want you to stay.»

Hør hele låten Stay av Rihanna som Tone trøstet seg med her.

Takket være manager David Eriksen, venner og familie, klarte Tone å komme seg på bena og fullførte alle sine prosjekter, deltagelse i svensk Grand prix, eget Tv-show, kleskolleksjon og Idol-sendinger. Det eneste hun trakk seg fra var Skavlan: Hun var for syk til å delta. Ellers var hun med på alt. Sogndal-jenta har guts og baller, ingen tvil om det.

Sterkt å se Tone gråte på TV

«Det er mye som har skjedd som folk ikke vet også,» nevnte Tone Damli under TV-sendingen Hver gang vi møtes. Og slik er det jo ofte med kjendiser. Vi er ikke på innsiden, vi vet ikke alt. Det var sterkt å se Tone storgråte på TV. Det syntes de andre medvirkende i programmet også, alle så voldsomt berørt ut på Tones vegne.

Det var artisten Silya Nymoen som fremførte Tones såre ballade Winner of a losing game som handler om bruddet med Aksel Hennie. Det ble dramatisk, for Silya har selv opplevd et vanskelig brudd og klarte ikke å fullføre hele låten før hun også tok til tårene. I tillegg brast det for artisten Christel Alsos  som satt der med kjærlighetssorg! Jeg er veldig følsom selv, og har følt at den sangen går rett til hjertet. Samlivsbrudd er og blir grusomt!

«Every piece of me is hurting, every part of me is screaming out your name, and maybe I’m the one to blame. I’m the winner of a losing game» synger Tone i den personlige sangen.»

Se TV-opptaket her.

Se Tone fremføre bruddlåten her.

Nytt liv med barn og ny mann

De siste årene har mye handlet om Tone, datteren Billie, den nye kjæresten Markus Foss og et hus som er ulovlig revet – og at de ikke har noe ordentlig sted å bo. Hun har uttalt at prosessen er slitsom og at hun bor i kjelleren hos sine svigerforeldre på Høvik i påvente av å bygge på Blommenholm i Bærum. I dag er Tone mer følsom og mer skeptisk til journalister, hun føler at de er ute etter å ta henne. Det er veldig leit. Jeg håper hun snart er i mål med husprosjektet og vil få en fin karriere og et godt liv fremover og mest positiv oppmerksomhet.

Tone Damli er en av Norges få ekte pop-artister – og hun er fortsatt bare 29 år.  Sogndal-jenta fortjener såvisst ikke verken pepper eller terningkast 2! Alt hun gjør har bra innhold og hun er et stilikon! Jeg sier som Claudia Scott (i Tv-sendingen): Give her a break.

Er du enig – hva mener du?

Les Tones blogg her der hun forteller at hun var syk i forkant av Hver gang vi møtes.

Les også: Her var det slutt mellom Tone og Aksel. 

Foto: Skjermdump