Annonse
Brunost, sunne vafler, knekkebrød og maxboller; kyllingboller i tomatsaus på boks. Under ferien i Tyrkia nøt jeg blant mye annet hjemmelaget tyrkisk gulasj på lokantas og adana kebab. Hjemme etter 6 uker i Alanya har jeg cravings på rømmegrøt, kjøttkaker og fiskeboller!
Hva har du cravings på etter charterferien til Hellas, Spania eller Tyrkia?
Hva bare MÅ du har når du kommer hjem fra ferie?
Tyrkisk kjøkken er blant verdens beste
Tyrkisk mat er velsmakende, fersk og variert. Når jeg har spist mye feriemat en periode, på restaurant og hotell, er det likevel helt spesielle og andre matvarer jeg er fysen på når jeg er hjemme igjen. Her er en liste of must haves etter charterferien.
- Norsk, svart kaffe; Evergood eller Friele.
- Maxboller med ris, bare må ha det.
- Dansk rugbrød med lett jarlsberg, rød paprika og agurk
- knekkebrød med brunost
- Kokt egg
- rømmegrøt med masse kanel og sukker
- havregrøt, steelcut med bær, yoghurt, nøtter, rosiner og kanel
8 fiskeboller i hvit saus med erter, gulrot og kokt potet
- kjøttkaker med brun saus og ertestuing
- sprøstekt vaffel med bringebær eller jordbærmos
- bolognese fra Grønne Folk (vegetar) med tynn fullkornspaghetti
- wienerpølse (eller wiener kylling) med lompe og en stripe ketchup
- norske jordbær rett fra kartongen
- moreller fra egen hage
- ferskt fullkornsbrød med eggerøre med masse gressløk, salt og pepper
- Pinup is – ikke for stor, ikke for liten, og med akkurat passe miks av vaniljeis og sjokolade. Jeg liker ikke for tykt sjokoladetrekk, det gjør meg kvalm.. Gode, gamle solis med sooolbær er også blant mine hjemkomst-favoritter.
- Havrefras som knaser i munnen – med lettmelk
- Hjemmelaget smoothie med skogsbær smoohtiemix og banan
Flaut å måtte ha hermetikk
Det flaueste er å måtte ha maxboller. Det er kyllingboller i hermetikk- boks! Før het de maxboller i paprikasaus. Produsenten har endret det til tomatsaus; sikkert for å nå ut til flere. Tomat er vel mer lettsolgt enn paprika.
Gjemmer hermetikkboksen for butikkpersonale og andre kunder
Men å kjøpe middag på boks ER flaut altså. Enda flauere enn å kjøpe Fjordland. Jeg gjemmer boksen med kyllingbollene i handlevognen på Rema 1000 under vesken min og er flau hele veien forbi kassen.
Harry-boller
Jeg synes personen i kassa studerer meg og tenker; jøss, så harry. Det er selvsagt bare tull.
Når jeg en sjelden gang tyr til Fjordland . stiger angsten enda mer: Da tror jeg de tenker: GUD, STAKKARS HUN HAR INGEN Å SPISE MED.
Kriminelle Fjordland
Det føles også rent kriminelt å spise den, for man skal lage maten sin selv, og helst fra bunnen. Særlig vanskelig er det heller ikke å lage laksen eller fiskebollene på egen hånd. Thai chucken derimot, den føler jeg er innafor å kjøpe ferdig.
Slik gjør du ferdigmaten sunnere
Jeg foretrekker ris fremfor spaghetti til denne retten. Smørdampet brokkoli eller ristet brokkolinei smaker godt til også.
Helse-Tine