Annonse

coronaviruset tips i karantene

Politimester Bøllesen: «Hallo frøken, hvorfor reiste du til utlandet når dette var frarådet fra myndighetene?»

  1. Jeg blogger om livet i karantene etter en tur til Tenerife. Dette er dag 2 – torsdag.  En FB-venn har ikke fått med seg hvor lei jeg er av alle besserwissere med polihatt på hue: Alle står de med pekefinger og sier hva jeg bør gjøre under coronakrisen. Han har heller ikke fått med seg at jeg er så lei av sånne klamme utsagn at jeg sprekker. Men her kommer svaret – per blogg: Jeg reiste til Tenerife på treningstur med Jomfrureiser. Turen var bestilt for lenge siden. Det var ikke frarådet av mydighetene å reise til Spania da vi dro. Etter et par dager eksploderte det. Det kunne verken sjefsjomfruen eller deltakerne vite. Er det noe mer du lurer på, så skal jeg kjeppjage deg rundt Hvervenbukta og tvangsbade deg etterpå. Det er derfra jeg kommer nå. Jeg bader i protest hver dag, på grunn av sånne som deg. På grunn av brølere, bøller, feiginger og reddharer, løgnere, falske politisjefer og andre drittsekker jeg kjenner til. Fornøyd? 😉 

2. I dag har jeg virkelig kost meg med å rydde i klesskapet.

Jeg elsker frynser og denne hvite frynsekjolen fra GINA TRIKOT er det lenge siden jeg har brukt. Luen som er god å ha når jeg vinterbader, er fra MISSING LINK, den grå tightsen fra Alanya og sokkene fra kuleste KARI TRAA. Leppestiften som jeg kjøpte som coronatrøst på Gardermoen er fra DIOR og heter 999 BLOOM.

Den turkise buffen har jeg strikket selv og rockeringen har jeg kjøpt på en sportsbutikk på Ski storsenter. Den kan jeg få bruk for nå, med 14 dagers hjemmekaranene tredd  nedover hue på meg fra myndighetene. Flere ELSKET den mariusinspirerte drakten jeg hadde på bildene i går: Det er ulltøy fra KARI TRAA!!!

  1. Jeg er ikke syk, men jeg må gjøre hjemmedugnad for samfunnet, sies det. Så får vi se om vi gjør oss selv en gigantisk bjørnetjeneste eller ikke. Bedrifter går konkurs, danskebåten legges ned, vi holder alle landets barn hjemme fra skoler og barnehager, til hvilken pris? Når vi alle går ut i samfunnet igjen etter å ha isolert oss og sterilisert oss med antibac, hva tror du skjer da? Jo, i følge en pod fra VG som jeg hørte på i morges, kommer et stort antall til å bli syke av viruset. Og hva da? Jeg har mer sans for England og Nederlands strategi som går på å la folk smittes for å oppnå gruppeimmunitet. Jeg er langt fra noen ekspert her, men i mitt hode går vi altfor langt og opptrer i overkant drastisk. Jeg lytter til hva folk snakker til: Et par eldre turgåere ved sjøen, mente også at Norge har drevet dette altfor langt. De hadde hamstret Paracet, for Ibux bare forverrer symptomene. Det siste er vel fake news?

4. Også i dag ble det tur på Hvervenbukta: 2 turer rundt sjøen etterfulgt av to raske bad. Et par småjenter lurte på hvorfor jeg badet med lue, votter og sokker: «Det er for å holde varmen! Jeg gjør det helt til det der viruset er borte,» sa jeg. ÅÅ, ja. De så på meg og skjønte alvoret. En dame med barn sa jeg var gæren. Datteren var ikke enig. Hun ville bade. Moren måtte love å ha med badetøy og håndkle neste gang.

Ser du dette treet ligner på en hest? Det er sånt man rekker å legge merke til når man er coronafast i Norge.

5. Her ser du hva folk bruker dagene til i coronakrisen. Strikker på et svaberg, koser med hundene, leker med barna, trimmer med bildekk, drikker kaffe, plukker årets første hestehov og spiser vaffel på kafeen Anne på landet. Takk for at dere holder åpent i finværet. <3

 

6. Og her til dagens beste nyhet: Florida! Der gir de beng i hele coronahelvetet og koser seg på stranden, i følge VG. Er det dit vi skal dra nå, før det stenger der også? Noen som blir med?

7. Og så må jeg huske å takke alle matbutikkene som holder åpent. Jeg var innom Kiwi. Det var tomt og jeg brukte antibac. Merket meg dette skiltet om å ta hensyn til de som sitter i kassa. Absolutt. Jeg holder avstand til de som ekspederer også: «Det kommer færre kunder, men flere storhandler,» opplyste kassadama. Jeg nøyde meg med cola uten sukker og fiskegrateng med brokkoli.  

8. Ellers så fikk jeg sms fra megleren. Han mente det går fint å selge hus nå, til tross for coronoaviruset. Folk har tid til å gå på visning. Jeg svarte at jeg ser an litt. Jeg prøver også å få tilbake pengene for en tur til Las Palmas om en uke: Spanskkurset er avlyst og alle har portforbud. Da virker det ikke fristende å reise. Men hadde jeg hatt en Durek som Märtha, så hadde jeg trosset både karantene og Kongen og flyktet fra Norge jeg også. Believe me, I understand. Oss rebeller i mellom. 😉

Håper dette gir deg litt inspirasjon. Fortell gjerne hva du gjør for å få tiden til å gå i annerledes-Norge. Og du – husk å spre glede, trøst og kjærlighet. Dropp den pekefingeren og senk den sinnarynken. Det er ikke det vi trenger nå.

Klem fra HelseTine i karantene.