Annonse

Jeg møtte OL-helt Olaf Tufte som lader opp til VM i tømmerhugging og ville prøve meg med øks og sag. Det ble dramatisk. Gutta kom løpende og ropte at jeg risikerte å reise hjem en fot fattigere.

FARLIG: Øksen er plantet trygt i tømmerstokken. Uten sikkerhetsutstyr får du ikke utøve sporten.

Det eneste som var i mine tanker denne dagen i skatehallen skur 13 på Tjuvholmen i Oslo var å gjøre et godt inntrykk på tømmerhugger-kara og ikke minst på OL-helt Olaf Tufte. Jeg var der for å gjøre et intervju med den tøffe idrettsutøveren til bladet Her og Nå.

Da teamet hørte at jeg også var blogger, fikk jeg tilbud om å prøve meg med øks og sag. Jeg tro ivrig til verket.

«Denne øksen er jo ikke så tung!» sa jeg og løftet den høyt i været.

Det skulle jeg ikke ha gjort.

«Stopp – det er farlig!»

Flere av tømmerhuggergutta og en sikkerhetsvakt kom løpende.

«Vil du dra hjem en fot fattigere? Øksa er sylskarp. Mister du den ned, kappes foten rett av.»

Jeg kjente angsten komme, og bedre ble det ikke da de fortalte om diverse ulykker. På bildet øverst ser dere at øksen er trygt plantet i trestokken. Jeg var lydig og gjorde ikke flere forsøk på å kappe av meg benet eller foten.

Dommeren på laget, Bart Jansen, lærte meg  å sage, og det var tyngre enn det ser ut på TV. Jeg fleipet med ham og sa at jeg øvde meg til TV-serien Farmen og han lovet leende å følge meg. «Bli med og vinn hele greia,» sa tømmerhuggergutta. Det kreves nok sterkere krefter enn jeg har, så da må jeg legge meg i hardtrening. 😉

Intervjuet med Tufte kan du lese i ukens Her og Nå. Tøffingen hadde ikke tid og lyst til å si så mye. Han er ganske bestemt av seg, og jeg følte det var rene duellen. Men så var det heller ingen smågutt jeg prøvde meg på. Ifølge kompisene er det nok litt macho-image også. Han er veldig omsorgsfull, forsikret de. 🙂

Last ned PDF av mitt intervju med Olaf Tufte her.

17_no_hn_44_olaf_tufte_148037

Klem fra helse-Tine

Trenger du å komme i kontakt med meg, så mail til tinecec@gmail.com

Foto: Tom Hansen

Fakta: Verdensmesterskapet i Timbersports blir arrangert på Lillehammer 3. og 4. november 2017. Stihl Timbersports World Championship oversettes på norsk til tømmerhuggerVM, en konkurranseform der utøverne hugger eller kapper tømmer, ved å bruke øks, motorsag og en to meter lang håndsag. Masse lykke til, gutter! 🙂