Annonse

Du støtter ikke Erna og regjeringen 100 prosent, og jeg er så sint som fy! Men her finnes råd til de vranglærte: Mal huset ditt blått, sett opp plakater av Erna på do og bestill den sporty Erna-drakten – perfekt til brettspill i joggebuksa.

 1. Blå uniform: Hele landet bør nå kle seg i blått. Her foreslår min kreative venn drakten til Strømsgodset. Den er mørkeblå, som Erna, sporty og perfekt for brettspill i joggebuksa. Det at alle går i uniform, viser at vi står samlet rundt Erna og regjeringen: Vi er alle i samme Erna-båt. Rød eller grønn ytterjakke i påsken? Glem det! Kast de på bålet, og kjøp en så mørkeblå jakke som mulig. Noen butikker er enda ikke konkurs og holder åpent. Du får riktignok ikke bruke prøverommet, men om jakka er for stor eller for liten er ikke det viktige nå. Det viktige er fargen.
 2. Alle bør snarest male huset sitt blått. Det gir oss noe å gjøre i påsken, hvor Erna har satt oss alle på skammebenken hjemme. Ingen får dra på hytta, selv om mange synes det er uklokt. Men vi kan male og pusse opp. I Erna-blått! Da viser vi 100 prosent lojalitet.
 3. Sitt stille i båten: Hver gang du får lyst på en tur på hytta, på café, på puben eller vil besøke en venn: Slå deg selv med spanskrøret: Skriv ti ganger med formskrift: «Jeg frasier meg alle lyster og egoistiske behov, det være seg cafébesøk, svenskehandel eller hyttekos. Slik adferd godtar vi ikke.» Deretter skyller du munnen, ikke bare henda med såpe og vann.
 4. Hold deg til brettspillene: Alt Erna sier må følges 100 prosent. Det vil at det kun er brettspill og ikke verken sjakk, sexspill, Yatzy, Ludo, puslespill eller vri åtter  som er godtatt i påsken i år. Er det forstått?
 5. Anmeld alle som ikke holder 2 meter avstand. Her kan du gjøre nytte med politihatten. Iført kikkert, munnbind og argusøyne kan du ringe inn til politiet om du ser noen ungdommer som koser seg med grilling på stranden og sitter litt for tett.
 6. Hold orden på nett-vennene: Skjell ut alle du ser på nett, som har andre meninger. Skriv at de er mordere som vil at hele Norge skal dø! Egoistiske slyngler. Quislinger og svikere! Be de holde kjeft. Bruk masse utropstegn og så store BOKSTAVER som mulig.
 7. Karantene-reglene: Bare DU kjenner karantenereglene godt nok. Det er derfor viktig at du slår hardt ned på alle som prøver seg på en tur i butikken eller apoteket. Gi deg inn så det holder. Skriv at de smittet moren og bestemoren din og er skyld i at liv går tapt i Norge hver dag. Vær sinna og sprek frykt. Du får lønn i himmelen og eple av Erna.
 8. Isoler deg hjemme og et. Du er en av de som har hamstret for den store krisen, ikke sant, og nå kan du virkelig kose deg hjemme. Kanskje er du også en av de som hamstret en ekstra fryser til all maten slik at lageret er utsolgt? Du kjøpte opp all gjæren slik at hele Europa nå er tom for gjær? Nå er tiden for etegilde. Ikke del med naboen, han kan smitte deg. Etter påske håper jeg du får tak i en badevekt. Det er det folk hamstrer etter at de har spist opp all maten og gått i full gjæring.
 9. Bli mer som Trine Skei Grande: Trine har uttrykt at hun er veldig redd for viruset. Det hjelper jo alle oss andre å bli mere redde også. Å få redselen til å vokse og gro i hele samfunnet er viktig. Men for å bli like redd som Trine, må du bli sykelig overvektig, få diabetes 2 og alvorlig astma. Er det nå du trekker deg? Nei, du kan ikke trekke deg nå, i denne viktige tiden for redselpredning og kontroll. Spis deg opp som resten av regjeringen!
 10. Spre plakater av Erna på do. Hyttedoen er ikke tilgjengelig, men ingenting kan hindre deg i å henge opp plakater av Erna på hjemmedoen! Vi må høre på Erna. Ikke bare høre på, men se henne til enhver tid også, slik at vi husker alvoret. Trykk opp et tusentall kopier av Erna-bilder, ja, du kan bruke det under med blå jakke,, og heng de opp overalt du kommer til. Bare husk å å holde to meter avstand til alle og smør deg inn med antibac før du henger opp bildene. Lykke til!
  NB: Marcus Pedersen som viser Strømsgodset-drakten følger selvsagt ikke med. Han er for tiden klubbløs, og kan gå rett inn i regjeringens kriseteam. Ny idrettsminister?  Drakten fra Puma skal du bruke i full isolasjon. Du har ikke lov å møte eller klemme noen nå, aller minst en av det annet kjønn.

Dette innlegget inneholder ironi.