Annonse

«Ikke del feriebilder! Når du kommer  hjem, skal du rett i isolasjon!» Slike ufine meldinger fikk jeg og jentene som havnet i coronakasos og lockdown på Tenerife.  Fra turoperatøren var tonen annerledes: «Hei, og velkommen hjem fra Tenerife. Vi i Jomfrureiser er så fryktelig lei oss for den situasjonen dere kom i på reisen deres, og også hvordan de siste dagene deres på Tenerife utartet seg.»

Jeg blogger om 14 dagers karantene etter en treningstur til Tenerife. Dette er min siste dag i karantene. Leppestiften jeg har brukt gjennom hele karantene tiden er fra Dior og heter 999 BLOOM. 

coronavirus treningstur

Etter den søte kløe

Det er ikke hvordan man har det, men hvordan tar det! Vi 16 damene som dro til Tenerife på en etterlengtet trenings-tur, fikk en dramatisk reise. Ette den søte kløe, kommer den sure svie, er det noe som heter. Denne gangen passet det litt for godt. Samtidig som vi skulle komme i form og lære nye treningsteknikker fra kl 8 om morgenen,  ble vi bombardert med  sjokknyheter om Coronaviruset.

Folk gned det inn

Da vi dro fra Norge tirsdag var alt rolig. To dager etter eksploderte det: Norge gikk i svart. Og det gjorde folk på sosiale medier også. Det var ikke måte på hvor viktig det var å gni det inn: At dette måtte vi ha sett komme og at det bare var å komme seg hjem i isolasjon. «Flyplassene er stengt!» var det noen som skrev. Bare for å understreke at jeg ikke kom meg hjem.

Måte tyvtrene på privat terrasse

Det er interessant at fok blir så sinte midt i en krise vi alle er rammet av. På Tenerife var alle smilende og rolige: Til lørdag: Da ble det erklært unntakstilstand der også. Friheten ble tatt fra oss. Basseng, barer, fellesarealer og selve stranden stengte foran øynene våre. Vi måtte holde oss på rommet. Siste dagen måtte vi tyvtrene på en privat terrasse! At vi klarte det midt i det nervepirrende dramaet sier sitt. Da var vi bare 10 damer igjen.

Coronakrise Tenerife

Hamstret leppestift med god avstand

Vi kom oss hjem. Gardermoen var ikke stengt. Taxfreen var til og med åpen og jeg hamstret en rød leppestift fra Dior, 999 BLOOM. Jeg fikk ikke ta på noe eller teste noe, og måtte holde en meter avstand mens ekspeditøren fant den til meg. Jeg skrev at jeg skulle bruke den hver dag under karantenen på 14 dager. Det har jeg gjort.

Verre som alenemor

Det er stusslig at mye er stengt hjemme. Men jeg forstår ikke helt skrekkscenarioet dere la opp for meg. Så ille er det jo ikke. Butikker er åpne og jeg har bil. Jeg er vant til å klare meg alene, blant annet gjennom mange år som alenemor. Tro meg, det var verre med de lange feriene alene med småbarn. De ukene hadde liksom ingen ende.

Aktivitet er løsningen

Løsningen i en vanskelig situasjon er å være aktiv. I kveld var jeg med på live zumba fra stuegulvet med Happy Frank for tredje gang. Jeg har liten stue og det er ikke optimalt å trene her, men alt går. Jeg har også prøvd live trening med Sats i dag. Det blir som å ha en venn i stua, det er hyggelig. Jeg sa høyt både zumba og namasté så naboene hørte det… 🙂

Nå gleder jeg meg til treningsstudioene åpner igjen. Jeg føler veggene kommer mot meg og savner mennesker og litt mere liv.

Dette er den siste kvelden i karantene.

Her er hele den hyggelige hilsenen fra Jomfrureiser:

«Vi håper at dere har en har hatt det fint på tross av hvordan dette utviklet seg, og at dere alle har det godt og er friske vel hjemme i Norge igjen. Vi er utrolig stolte av Natalie (treningslederen til høyre på bildene under) og hvordan hun har håndtert dette. Ingen av oss har opplevd noe lignende før, og det hele har skjedd i rasende fart. Det har vært vanskelig å vite hvilken retning det hele tar fra den ene dagen til den neste. Vi er utrolig glade for at dere alle nå er vel hjemme igjen. Dersom du har hatt ekstra utgifter i forbindelse med tidlig retur eller annet som følge av situasjonen er det viktig at du tar kontakt med forsikringsselskapet du har din reiseforsikring for få refundert dine kostnader. Vi krysser fingre for at dette ikke pågår for lenge, og ønsker dere alle lykke til i tiden fremover.

MVH Oss i Jomfrureiser»

Coronaviruset lockdown Spania munnbind