Annonse

Jeg intervjuer vanligvis andre om deres helseplager, og merker at det sitter langt inne å fortelle om mine egne. Grøss og gru… Men når jeg nå først har pådratt meg denne kalde skulderen, så kanskje jeg kan skrive om det som en form for selvterapi, samtidig som det kan gi noen tips til andre.

Jeg gir det et forsøk: Idag prøvde jeg akupunktur mot skuldersmertene. Ifølge behandleren skal nålene både virke smertelindrende, bidra til å få blodsirkulasjonen igang samt være med på å løse opp armen og skulderen på sikt…

Det frustrerende med akupunktur er at man  ikke vet om det virker før man har prøvd en stund… Jeg ble iallfall ikke verre!

– Gå deg en tur og sving med armen når du kommer hjem, befalte behandleren. Hun er redd for at den stive skulderen skal stivne helt fordi jeg ikke bruker den og også redd for at den andre armen/skulderen – som nå må gjøre hele jobben alene – skal bli overbelastet.

Jeg er en lydig pasient, så jeg gikk turen og svingte med armene det jeg maktet.

Forøvrig har jeg fått masse tips og råd fra andre med lignende problemer – og blitt anbefalt behandlerguruer både fra Hellas, Russland og Kina.

Mer om det senere.

Bildet under viser selvakupunktur – i form av en spikermatte som lå gjemt og glemt i en krok, men endelig kom til nytte.

Spiker

Klem fra helse-Tine. Jeg er blogger og journalist.

mail: tinecec@gmail.com