Annonse

Å plutselig trenge lesebriller fordi man har blitt gamlis, er et sjokk for de fleste. Kan noen fortelle meg hva de gjør for ikke å miste Nille-brillene? Jeg har kjøpt sikkert 30 par!

  1. Synstesten er tatt og optikeren har lurt deg til kjøpe noen svindyre merke-briller. Nå lurer du bare på hvor de har blitt av. Selv med snor rundt halsen, forsvinner de fort når du tar de av hodet igjen. Og de er ikke i verken noen av veskene, ved pcen eller i bilen.
  2. De er da du går til innkjøp av billige Nille-briller. De er det ikke så farlig om du mister. De finnes i alle farger, fasonger og styrker og fås både på flyplasser og apoteker i utlandet. Jeg startet på +1 og er nå oppe i +3. og velger brune i ulike varianter. Men hvor er brillene hen? For disse brillene forsvinner også, eller de ryker grunnet dårlig kvalitet.
  3. Jeg har prøvd å ha en på hvert rom, det vil si fem briller strødd rundt ulike steder. Det hjelper ikke. Det blir nesten verre. Enten finner du igjen alle i håndvesken din når du skal ut og absolutt ikke vil ha med deg mer enn det pene paret som er borte ellers så er alle sporløst forsvunnet. Er det katten, hunden eller hushjelpen sin skyld? Iallfall ikke din.
  4. Som oftest vil jeg virke yngre enn jeg er, derfor skjuler jeg brillene for yngre venner. Jeg tar dem av. Problemet er at da ser jeg ikke hva det står i avisen eller på merkelappene i butikken. Og de forsvinner akkurat når noen viser meg et bilde eller en tekst som jeg bare ser som en grumsete skygge fordi jeg ikke vil innrømme at jeg trenger brillene for å se det.
  5. Denne artikkelen ville jeg egentlig ikke skrive. Men fotografen som skulle ta bildene, insisterte på å ta bilder av meg med briller på. Det var direkte pinlig, flaut og awkard. For briller er jo ikke meg! Han påsto at jeg kledde Nille-brillene. Hva skal til for at jeg eller du synes det selv også?

God, bebrillet formiddag.

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger med dårlig alderssyn som ikke vil innrømme at jeg trenger briller.

Mail til tinecec@gmail.com

Noen dager etter at jeg skrev denne posten, fant jeg igjen Dior-brillene også. 🙂