Annonse

Unn deg en fotpleie før frost og verk setter seg fast i vinterføttene dine. Her er 5 kjappe tips til sunnere føtter.

  1. Beveg deg. Å gå en tur daglig eller sørge for fysisk aktivitet gjør at du unngår tunge verkeføtter.
  2. Gode, komfortable sko er viktig. Fysioterapeuten og enkelte skokjeder kan supplere med ergonomiske såler.
  3. Trener eller går du mye, bruk nylonstrømper innerst – jeg gjør det med hell når jeg danser for å unngå gnagsår.
  4. Fotmassasje og fotbad med salter kan gjøre underverker for såre, vonde føtter. Og god fotkrem.
  5. Unn deg en fotpleie. Jeg går til Vilma på Kolbotn hudpleie. Hun kan alt om føtter. Selv er jeg heldig, jeg har små føtter uten de store plagene – men kan få gnagsår og bli tørr/få hælsprekker. Spapedikyr koster litt, men det får meg til å føle meg som ny. Når føttene fungerer og ser pene ut, sprer velværet seg til resten av kroppen også. Lakken heter decadence. Jeg er ganske ordentlig, men elsker sexy, litt dekadente farger på neglene. Denne lakken fra CND sitter som støpt og holder i måneder. Anbefales. 🙂

Vilma er en av de få som kaller meg for Cecilia istedenfor Tine og hun kan virke litt streng, så når hun gir meg råd om dating, menn etc. og sier «Cecilia», så skjønner jeg at det er alvor. Hun er flink med alle slags fotplager og har lang venteliste av kunder.

Vilma og jeg er enige om at sterke farger er best. Jeg har aldri sett henne uten glitrende negler i sterke farger. «Før var vi unge og vakre, nå er vi bare vakre,» mener Vilma og jeg. Det gjelder å snakke seg selv opp og ikke ned. 😉

God-fot-hilsen fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger med stor sans for helse og livsstil.

Mail meg på tinecec@gmail.com

ps; Og du – si aldri til barna dine eller til deg selv at du har stygge eller rare føtter. Dårlig selvtillit kan smitte! Gå heller å få litt ordentlig stell. Mannen din kan spandere.  Og selvsagt passer han på føttene selv også. 😉