Annonse

vinmonopolet åpner

DRITTLEI. Jeg er møkklei nedstenging og restriksjoner. Min kommune Nordre Follo lovet at barn skulle få trene inne og ute igjen og at restaurantene skulle få servere vin frem til kl 22. Morgenen etter slo de kontra og stengte ned hele kommunen på få timers varsel. I nystengte kommuner får polet holde åpent mens barna ikke får tilbake sin skitrening, ball-lek og andre fritidsaktiviteter. Hva synes du om det?

1.Sprit til folket. Ingenting til barn. Halleluja: At det er mulig å stenge ned 10+15 kommuner fordi 2 mennesker over 90 år har dødd på et sykehjem i Nordre Follo, er vanskelig å forstå. Selv om det skulle skyldes det nye, muterte viruset fra England. Forskere mener nemlig at det er helt vanlig at virus muterer i tusentall, og at det nye viruset trolig er like lite farlig som en mild forkjølelse. Vi holder krampaktig liv i demente på 85+ som ikke forstår hvorfor de ikke har sett sine pårørende siden jul. Å beskytte dem mot corona er farligere enn å la de møte sine kjære, mener jeg.  Vi har tidligere hatt 7600, blant dem mange  eldre på sykehus med influensa UTEN et eneste smitteverntiltak. Nå tilter vi av 7-50 tilfeller med «villsmitte» og influensa er forsvunnet.

Hån mot barns rettigheter

At vinmonopolene skal åpne igjen samtidig som mange unge har hjemmeskole og nektes fritidstilbud og trening både ute og innendørs, er hinsides. Det er maktmisbruk og et hån mot barns rettigheter. Treningssentrene måtte stenge igjen og folkehelsen går rett vest. Mange av mine venner er blitt passive og har lagt på seg. Men i følge helsemyndighetene er det langt farligere at alkoholikere får abstinens. Slå den! Og myndighetene hevder de er redde for at folk skal dra langt for å handle polvarer. Særlig. De vil ha inn penger til staten og please pol-brukerne. Bekymringen vi andre har og som organisasjoner som  barn av rusmisbrukere  har pekt på, er at barn nå vil skamme seg enda mer over voksne hjemme som drikker. Vold i hjemmet kan øke. Og barna har ikke engang noe sted å dra: Ikke engang på biblioteket. Ikke engang til en venn; for man skal holde seg hjemme og holde seg til sin kohort. Mange blir valgt bort fordi skolekameraten har valgt en annen coronavenn. Men sprit skal vi ha! «Vinmonopolet er viktigere enn fritidsklubben, fotballen, skolen, leirskolen og hytta.» Utålelig politikk! En sykehjemslege gikk ut mot dette på Fb og fikk beskjed om at hun hadde dårlige holdninger. Verden er blitt klin kokos og ikke til å kjenne igjen. Tommel ned.

2. Blomster må kastes, brokkoli er lov: Det er ikke lov å handle klær og sportsutstyr  eller å ferdes på café, svømmehall eller restaurant. Ny nedstenging rammer mer enn en og en halv million mennesker – og det går mot enda flere permitteringer, arbeidsledige og konkurser. Blomsterhandelen er en av mange bransjer som sliter:  Blomsterbutikker som leverer ferskvare må stenge og kaste tonnevis av blomster. Hvorfor blomsterbutikker ikke får holde åpent, når frukt- og grønt-butikker og tonnevis av matbutikker får holde åpent, er vanskelig å forstå. Brillebutikker er åpne, apotek og dagligvare – men roser, tulipaner og andre inneplanter skal gå på dynga? Var det noe vi kunne trengt nå, så var det en pen og fargerik blomsterbukett eller to. Jeg kan kjøpe de på bensinstasjonen, men ikke hos blomsterhandleren? Mester Grønn og blomsterelskende mennesker som Finn Schjøll er plutselig blitt livsfarlige? Galskap og idiot-politikk. Tommel ned.

3. Nektes å få levert kjøl-og-frys fra Elkjøp: At det er funnet mutert virus i min kommune, gjør at jeg ikke kan få nytt kjøl/frys levert fra Elkjøp. Reglene til kommunen er så rigide at sjåføren ikke får lov å komme inn til meg for å hente det gamle, defekte skapet og sette inn et nytt. Da kan han miste jobben sin! Hva er kommunen redd for? Hvor stor er sannsynligheten for at «smitten» som i følge kommuneledelsen befinner seg 11 km unna på Langhus bo- og servicesenter skal nå en tilfeldig Elkjøp-sjåfør og at partikler fra ham skal spre seg i mitt hus og smitte meg slik at jeg vil smitte andre, de få minuttene han bruker på å hente og levere det bestilte og betalte skapet? Sjansen er lik null komma null. Det er ren maktpolitikk. Det hjelper ikke om jeg holder meg unna huset heller, slik at sjåføren ikke kan puste på meg meg og omvendt: Å levere skapet er umulig! Det eneste Elkjøp tilbyr er å sette det nye skapet utenfor.  Nå venter jeg i spenning på om den nye avtalen gjelder, eller om ordfører Hanne Opdan og den muterte kommunen skal holde meg for narr i uke etter uke fremover. Jeg kan klare meg uten ny kjøl/frys en stund, men galskapen disse politikerne holder på med, går meg på nervene. Elkjøp hadde ikke trengt å stenge. Tommel ned.

4. Hår er greit, negler ut:  På nærmeste storsenter er det stille som i graven, men frisørene holder likevel åpent – uten en kunde å se. De har lov til å klippe, føne og style hår, men har ikke lov til å utføre neglebehandling som manikyr og pedikyr. «Da kommer jeg for nærme ansiktet ditt,» opplyser en behandler. Såvidt jeg vet får legene og tannlegene fortsatt utføre behandlinger. Tannlegen er langt nærmere ansiktet mitt enn det en neglepleier er. Hva er forskjellen på det leger og tannleger gjør og om en behandler som sitter en meter unna med visir, lakkerer neglene mine? Forstå det den som kan. Kommunens og regjeringens regler er ikke til å forstå seg på. Idiotien og galskapen tar ingen ende. Mange innen skjønnhetsbransjen mister jobben sin nå uten grunn. For de er flinke med renhold og har oppført seg eksemplarisk! Noen av de bruker dobbelt munnbind! Samtidig stusser jeg på at jeg kan komme å prøve briller og kjøpe en shampoo, mens barn ikke får låne en bok på biblioteket.   Tommel ned.

5. Pølser på bensinstasjon er lov – bilvask ut. Siden alt er stengt fant jeg ut at jeg gjerne vil vaske bilen min på Vinterbro eller Ski. Men nei. INGEN har lov til å vaske bilen min verken utvendig eller innvendig. Hallo!? Frisøren kan ha nærkontakt med mitt hår, men folk som jobber med biler, kan ikke ha nærkontakt med min bil!? Hvordan smitter virus i vaskehaller der de shiner og polerer biler? Det er jo ikke meg de skal vaske fra topp til tå, men bilen – som jeg er langt unna mens det gjør jobben. Er kommunen redd for at smitte kan skje ved overtagelse av nøkler, eller er det bare helt totalt tilfeldige regler laget for å drive folk til vanvidd? Folk trenger jobbene sine – også de som rengjør biler! Det er like rart at jeg kan kjøpe is, kaffe og pølse på bensinstasjonen, mens alle cafeer er stengt – utenom Burger King. De holder fortsatt oppe på Oslo S, så jeg, uvisst av hvilken grunn. De lokale cafeene og spisestedene ligger i bunnløst mørke og skjelver, nærmere konkurs enn noen gang. Tommel ned.

Å stenge 10+15 kommuner på grunn av lav forekomst av et relativt ufarlig virus, er svært destruktivt og trolig lovstridig. Kommuneoverlegen har selv gått ut i avisen og sagt at ingenting tyder på at det engelske viruset er noe farligere enn den vanlige varianten av corona. Den er trolig 10-20 % mer smittsom og ikke 70, som myndighetene skremte med. Hun viser til 40 personer som er blitt friske. Eksperter hevder kommuner er stengt ned på tynt grunnlag, uten kunnskap. I ettertid har hele 8 eksperter gått ut og sagt at myndighetene misbrukte føre-var prinsippet da min kommune og 24 andre kommuner ble stengt ned igjen. Alt i alt dreier det seg om svært små utbrudd av forkjølelseslignende sykdom. Og det stenger man hele næringslivet for – og ber folk bli hjemme. Å anbefale friske mennesker å ikke kunne bevege seg fritt eller ha besøk, er etter mitt syn meget betenkelig. Søksmål mot kommunen? Noen tøffe jurister kan gjerne melde seg på i kampen for å åpne Norge. Erlend Efskind og Norsk Frihetsallianse er i gang.

Les også: Lockdown er grunnlovsstridig

Les også: Venter i ukesvis på FHI-tester

Les også: 1,6 milliarder munnbind endte i havet – og ikke en eneste norsk politiker bryr seg.

les også: Sultkatastrofe kan følge coronaviruset. 

Les også: Flaut å åpne polet:  «Vi vet at nedstengningene får store psykologiske konsekvenser for barn- og unge som har fått et viktig formativt år ødelagt av pandemien. Vi vet at innestengningen er farlig for barn og unge som utsettes for vold og overgrep. «(Nettavisen)

Les også: I altfor lang tid har vi levd med et underskudd på gravende koronajournalistikk (Aftenposten)

Les også: Vi er så sinte (Dagbladet)