Annonse

treningiphone

Etter 10 minutter har jeg lyst til å gå, men jeg fullfører av ren høflighet. 500 kcal er ikke noe for meg. Det går heller ikke an å forbruke så mange kalorier i løpet av en halvtime.

Her er det FolloTV8 som tester timen:

http://tv-8.no/follo/musicvideo.php?vid=b32e4ea27

Et herværende TV-program, husker ikke hvilket – elles hadde jeg linket til det – aaargh – viser at det for kvinner er nær sagt UMULIG å forbrenne så mye som 500 kalorier i løpet av en halvtime. Likevel er det denne timen treningskjeden Elixia satser stort på denne våren.

Jeg tester timen nærmest bare for å kunne skrive om den. Det aner meg på forhånd at timen er i det mest hektiske laget for meg.

Det er den også. Alt går fort, og jeg får ikke pusten med meg. Dermed får jeg ikke det oksygenet kroppen trenger for å fungere. Av ren høflighet for den hyggelige instruktøren, blir jeg halvtimen ut, men jeg teller minutter til jeg kan komme meg ut.

I styrke-core-timene jeg trener til vanlig er det også hardkjør, men her føler jeg en helt annen ro til å gjøre øvelsene i det tempoet jeg vil, slik at jeg føler jeg har kontroll.

For de timen funker for – helt fint. Men jeg synes det er viktig at utrente folk ikke bare kjører på, men faktisk kjenner etter hva som føles bra, og tar vare på den kroppen de har.

Ellers kan flere falle fra og gi opp hele treningen, noe som også nevnes i disse artiklene under.

http://www.dn.no/dnaktiv/article2300112.ece

http://sprek.bt.no/sprek/–Dette-er-lokkemat-12397.html

Hvor moro er det forresten å forbrenne 469 kalorier på en halvtime, når reporteren kaster opp etterpå? 😉

Se reporter kaste opp her:

Intervju avbrytes fordi reporter nesten kaster opp. 

BEHIND THE SCENES: Vi har testet treningstimen «500kcal» på Elixia Kolbotn, og vår reporter (som ga ALT) ble så sliten at han måtte kaste opp! Blodslitet får du se i dagens sending.

Personlig vil jeg heller ha det gøy når jeg trener. Jeg foretrekker zumba!