Annonse

Anette Trettebergstuen (42) gir seg på Stortinget. Også på privaten stormer det rundt henne: Anette har hatt lesbisk kjæreste og blitt koblet til en kjent utenlandsk kvinne. Hun har sønnen Gustav (6) med en homofil venn. Nå er hun singel.

Fant lesbisk artist-kjæreste på Instagram

Alt er mulig! synes å være Anettes motto. Hun har modig stått frem med en  lesbisk kjæreste, Hilma Nicolaisen: Kultur- og likestillingsministeren fant kjæresten på Instagram. Hilma er artist og Anette var fan. Sammen poserte de under en politisk tilstelning i Hamar. Det var 17. september 2021. På en video sammen med Hilma, sa Anette at vi må høre på musikken til Hilma på Spotify, det nye albumet Heritage.

Se videoen med Anette og Hilma her. 

Fikk akutt trang til å bli mamma

Anette har overrasket på flere vis: For syv år siden, fikk hun en enorm trang til å bli mamma. Hun forteller dette i en artikkel på TV2.

«Jeg hadde aldri lyst på barn. Jeg hadde aldri noen interesse for barn, egentlig. Men da jeg var 34, var det som om biologien bare grep fatt og røsket i meg: «Du må ha barn!». Jeg ble besatt, og fikk det for meg at jeg måtte ha barn, sier hun til programleder Katrine Moholt og psykolog Reidar Hjermann i podkasten «Familiekoden». Kilde TV2.

Fikk barn med homofil venn

Anette Trettebergstuen fant en original løsning: Hun spurte sin homofile venn Christian Berg, rådgiver i Kreftforeningen om han ville bli pappa og oppdra barnet sammen med henne. Det sa han ja til. De brukte naturmetoden og hun inseminerte seg med sprøyter.

Tøft svangerskap og depresjon

Etter fem måneder lyktes de: Anette ble gravid. Men svangerskapet gikk ikke på skinner. Anette slet med svangerskapskvalme, barnet ble tatt med tang og fikk kolikk. Hun fikk svangerskapsdepresjon og var sliten.

Gråt på badet hver uke

I intervjuet med Tv2 sier Anette at det til tider var så tøft å være topp-politiker og småbarnsmamma at hun gråt på badet minst en gang i uken.  Hun visste ikke hvordan hun skulle få kabalen til å gå opp. Heldigvis var hjelpen nær:  Da Anette ble gravid, fikk nemlig Christian seg kjæreste, Nick Janicki. Så hele to pappaer stilte og stiller opp for barnet. Anette  roser fedrene i intervjuet og sier at de er veldig fleksible.

Lå i fosterstilling da hun måtte gå av som minister

I juni 2023 kom en sjokkerende nyheter:  Anette måtte gå av som kultur- og likestillingsminister. Hun hadde brutt habilitets-regler. Anette tok nederlaget så tungt at hun lå i fosterstilling og gråt.  Fedrene stilte opp og skjermet sønnen fra bråket, i følge TV-2-artikkelen.

Anette Trettebergstuen koblet til kanadisk proffdanser

Anette Trettebergstuen skapte flere overskrifter i 2023. Hun ble koblet til den kanadiske proffdanseren Emma Portner (28).  Dette da hun delte et bilde med danseren i et badekar. Kilde: Seher.no.

«Love you bunny»

Portner svarte med å kommentere «Love you bunny» under bildet. I et eget innlegg på Instagram delte Portner et nært portrett med Anette og innledet innlegget med » Jeg elsker Anette Trettebergstuen veldig mye» (Dagbladet.) Anette har vært taus om forholdet.

Badekaret ble tomt – jeg er singel

Til  Morten Hegseth sier hun at badekaret ble tomt ganske fort og at hun er veldig fornøyd med det. I dag er hun singel og dater. Se podcasten hvor  Morten møter Anette  her. 

Får mer tid til sønnen

I mai 2024 kom Anette med triste nyheter: Hun gir seg som politiker og tar ikke gjenvalg på Stortinget. Personlig synes jeg Anette Trettebergstuen er en dyktig og fargerik politiker. Hun er ikke stiv og privat, men beundringsverdig åpenhjertig. Det vil bli et savn for Norge når hun trekker seg. Men jeg er sikker på at det kommer sønnen til gode, som nå får mer tid med mamma.

Brenner for mye

«Jeg har lyst til å fortsette i en eller annen form med det jeg brenner for: Kulturpolitikk, likestilling, mediepolitikk. Jeg skal bruke det neste året på å finne ut av det, «sier Trettebergstuen i et intervju med VG.

Jeg ønsker Anette lykke til både med kjærligheten og nye spennende prosjekter.

Foto: Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet