Annonse

Esse økologisk hudpleie probiotisk @jeanettefotono @realpr.norway

Antiaging er populært som aldri før. Mens mange sverger til fillere og Botox, satser en Sør-afrikansk hudpleie-gründer på probiotiske  hudpleie-produkter – en internasjonal trend, nå også i Norge. Jeg ble invitert på byens tak for å høre grunnleggeren Trevor Steyn fortelle om produktene.

 

Sammen med hudpleiere, bloggere og journalister nøt jeg utsikten fra terrassen fra Oslos tak – nærmere bestemt Thon hotel Panorama. I 13. etasje fikk vi en grundig innføring om et helt nytt hudpleieprodukt som gjør det stort blant annet i Spania og Sverige. Esse lager probiotiske produkter i Sør-Afrika. De er i tillegg økologiske og veganske og således mer naturlige enn en rekke andre hudpleieprodukter.

I følge grunnleggeren og gründeren Trevor Steyn satser de på hudpleie for sterke, intelligente kvinner som har et langtidsperspektiv. De gidder ikke å serve barbiedukker – men har produkter for de som vil eldes naturlig og grasiøst.

Kremen vi testet på bildet fjernet iallfall noen rynker og ga oss glattere hender, selv om jeg ikke kan konkurrere med den unge hudpleieren til venstre for meg i bildet. 😉

Steyn selv fortalte at han bor i et 20 år gammelt hus i Sør Afrika og ikke trenger mer penger. Han satser derfor på rimelige produkter som alle har råd til. Den beskjedne hudpleie-gründeren pleide å leve av å dyrke grønnsaker i bushen, men fant ut av det ble for sært. I dag mottar han priser og ære for Esse-produktene. Det snakket han lite om på møtet der en rekke hudpleiere og mediefolk var tilstede.

Fikk priser i England, Sverige og Spania

Men for egen regning nevner jeg at Esse har fått mange priser for sin naturlige hudpleie  i 2019 og 2020: Både i Frankrike, Sverige, Spania og England har hudpleieproduktene blitt kåret til vinnere i utdelinger for naturlig, organisk kosmetikk. Det gjelder blant annet en protect oil, et ansiktsserum og en nattkrem.

Den norske produsenten  håper å kunne bevise at at produktene kan ha god effekt på atopisk hud. Der gjenstår det enda noe forskning.

Skal teste produktene

Selv prøver jeg litt forskjellig antiaging-produkter. Etter å ha vært på foredrag og spist kaker med damene, skal jeg teste ut noen Esse-prøver hjemme og se hvordan de virker. Så spørs det om jeg har nok langtidsperspektiv, eller om jeg også tester ut noen andre antiaging-metoder.

Livet er kort og vi må gjøre det beste ut av det – Barbie eller ikke.

Miljøvennlige

Ellers har jeg sansen for tankegangen bak produktene til Steyn: Raske behandlinger som botox og fillere virker raskt, men varer ikke evig og leder ikke nødvendigvis til «graceful aging.»  Steyns produkter er i tillegg mer miljøvennlige – og det er også en trend i tiden å ta vare på jorden vår og planeten.

Hvilke hudprodukter bruker du og hva virker for deg?

Foto: Esse økologisk hudpleie probiotisk @jeanettefotono @realpr.norway