Annonse

Å si at du skal bruke kredittkort i Norge er noe du fort kan få negative reaksjoner på, men ikke desto mindre kan dette være å anbefale  – i hvert fall når det kommer til reiser og ferier.

Har du en ryddig økonomi og evner å betale regninger når du skal det, er det mange fordeler ved å bruke kredittkort i forbindelse med turer til utlandet.

Reiseforsikring og rabatter

Ved å betale mer enn 50% av reisens kostnader med kredittkortet, vil du i svært mange tilfeller få en gratis reiseforsikring med på kjøpet, men dette kan variere fra kort til kort. I tillegg skal du også være klar over at du ved å betale flyreisen med et slikt kort, også kan kreve pengene tilbakebetalt hvis flyselskapet går konkurs og reisen din blir kansellert.

Enkelte korttilbydere har til og med spesialisert seg på det å være 100% gebyrfri på all bruk  også i utlandet – mens andre kort har rabatter på for eksempel leiebiler og hotellovernattinger. Det er derfor gode muligheter for å skaffe seg gunstige tilbud ved å bruke kredittkort bevisst.

Det finnes et stort utvalg av kort, og du har muligheten til å finne akkurat det kortet som passer ditt behov best.

Sikkerhet

Det kanskje aller største grunnen til å bruke et kredittkort når du er på reise i utlandet er allikevel sikkerhet. Når du bruker ditt kredittkort er det banken som står for betalingen av varen/tjenesten i første omgang. Din personlige bankkonto belastes altså ikke når du bruker ditt kredittkort, og banken vil sende deg en faktura i etterkant hvor de krever tilbakebetalt det du har brukt. Betaler du tilbake innen den rentefrie perioden på 45-52 dager er over, er dette lånet i tillegg rentefritt.

barcelona

Hvis uhellet skulle være ute og kredittkortet ditt blir tappet for penger eller stjålet, er det derfor ikke dine personlige oppsparte penger som går tapt, men bankens midler. Kortutstederen vil ha bevisbyrden og og ansvaret for å foreta eventuelle rettslige skritt i etterkant.

Det beste tipset man kan gi er rett og slett at du tar vare på absolutt alle kvitteringer til kjøp som er gjort med kredittkortet for deretter å kontrollere dette når du kommer hjem. Hvis du der oppdager uregelmessigheter eller beløp du ikke kjennes ved, ringer du banken umiddelbart og melder fra.

Husk også på å ta  med to kredittkort som du oppbevarer separat. Om du  skulle være uheldig å miste et av dem eller at det blir stjålet,  unngår du å få ferien din ødelagt.

Ha en god reise!

 londonhotell

Dette innlegget er sponset. Reisebilder: Tine Holm