Annonse

Charles av England er en av tidenes mest upopulære konger. Ikke bare behandlet han Diana dårlig og var utro: En masete baby, frekk, sinna og slem mot ansatte, skriver utenlandske storaviser. Men kong Harald og dronning Sonja av Norge forsvarer Charles og sier han vil overraske. Gud som jeg savner Diana.

Likte Diana – aldri Charles

Da Diana og Charles ble skilt, var det utvilsomt Diana jeg holdt med. Stivbukken Charles virket svært lite empatisk og støttende og hadde i tillegg en fast elskerinne.

Var i Paris da Diana ble begravet

Da Diana døde tragisk i en ulykke i en tunnel i Paris, i 1997, sørget jeg som mange andre. Da hun ble begravet, var jeg i Paris. Jeg dekket en messe for et interiørblad hvor jeg var redaktør. På veien ut til messen, måtte jeg  kjøre gjennom tunnelen der hun forulykket. Der var hele området dekket med blomster. På hotellrommet fulgte jeg begravelsen. Noe så tragisk og trist hadde jeg aldri sett før. Det falt noen tårer. Den vakreste av de vakre døde og igjen sto to sønderknuste gutter.

Hun han valgte: Offentlig riksheks

Tiden  legger alle sår som det heter, og jeg har ikke lenger de sterke antipatiene for Charles eller elskerinnene han valgte å t til kone, Camilla. De er mennesker de også. Å være offentlig riksheks kan ikke ha vært lett for elskerinnen. Ingen av de gjør inntrykk på meg , og jeg har ikke behov eller lyst til å følge kroningen på Tv.

Det er bare to gamle, kjedelige og upopulære mennesker som tar over en forfallen og forsoffen»trone» , uten særlig betydning for engelskmenn flest.

Harry stakk etter kroningen

Dianas yngste sønn, Harry, synes å være enig: Han tok rutefly med American Airlines for å rekke fars kroning, stakk rett etter innsettelsen og er trolig allerede på vei tilbake til kona Meghan og datterens fire-årsdag i USA. Trist, i følge norske medier – men den som velger sin egen vei og trår annerledes, vil alltid møte kritikk. Trolig har han det best der han er.

Masete, frekk og sinna konge

Charles har allerede fått sitt pass påskrevet som konge. Masete, frekk, sinne og slem mot ansatte er ingen hyggelig beskrivelse. En bortskjemt drittsekk, i følge New York-magasinet The Cut. Visstnok skal han ha klikket fordi en penn ikke virket. 

Men ting har alltid flere sier. Kong Harald og dronning Sonja er uenige og mener at at kong Charles er bedre enn sitt rykte: De hevder han har mange gode verdier.

Når britene blir kjent med kongen, kommer de til å bli gledelig overrasket, sier kong Harald til NRK.

Det gjenstår å se.

Men Gud som jeg savner Diana.