Annonse

«Jeg føler meg tryggere i Alanya enn i England,» sier engelske Patricia. Hun er Arifs eneste gjest. Alle gjestene har avbestilt grunnet coronakrisen. Men under lockdown ble Patricia syk: «Panikk-anfallene jeg slet med tidligere kom tilbake.»

Det er nesten ikke til å tro. Midt i en av Alanyas mest kjente turistgater, sitter hotell-eier Arif helt alene i gaten. Han byr på kaffe og er vennligheten selv. Trolig setter han enda mer pris på litt selskap enn tidligere: I fjor var nemlig det ærverdige familiehotellet fullt på denne tiden. I år har alle gjestene avbestilt. Hotellet er tomt, bortsett fra et av de 28 rommene. Der bor Patricia fra Bristol. Og hun har til gjengjeld bodd hos Arif i nesten et år!

Tryggere i Tyrkia enn i England

«Her trives jeg, sier Patricia med et lite smil. Kvinnen fra Bristol bor fast i Alanya og har hatt ulike leiligheter. Men det siste året har hun bodd fast hos Arif.

«Jeg føler meg tryggere her enn i England. De var tidlig ute med å stenge ned og det er lite smittefare her i Alanya» sier hun.

Fikk panikkanfall under lockdown

Da det ble lockdown i Tyrkia og Patrica kun fikk bevege seg et par meter ned i gaten til nærmeste apotek og supermarked, ble hun imidlertid syk:

«Panikkanfallene jeg har slitt med tidligere kom tilbake,» røper hun.

Bristol-kvinnen lider av flere alvorlige sykdommer og vil ikke snakke med leger lenger. Det er ingen vits ,mener hun.

Tar livet med ro

«Jeg burde ikke røyke,» sier hun, men legger til at hun har det bra nå.

«Her tar jeg livet med ro.

Handler om politikk

Under en kaffe med Arif etterpå, sier hotell-eieren at det kommer noen gjester neste uke, fra Russland og Tyskland.

«Ikke fra Skandinavia. De skulle komme, men alle har avbestilt. Mye handler om politikk, tror han og rister på skuldrene.

Grunnet coronakrisen har han senket prisene, og du kan nå leie rom hos ham fra 125 lire per natt. Smittevernet er på plass, og Antibac-beholderen henger på veggen.

-Jeg vasker hendene hyppig, bedyrer han med et sukk.

Nå håper turistnæringen i Alanya på bedre tider neste år.