Annonse

coronafrykt eldre

Pippi spiste en hel kake i kaffeslabberas. Jeg nøyde meg med en bit pasjonsfruktkake. Med bena på bordet (nesten) lyttet jeg til de godt eldre og ble beroliget. De spøkte med avstandsreglene, lo av at ingen kommer seg i båten eller på hytta og tok livet med knusende ro. En eldre frue på café tok bladet fra munnen: «De som døde kom jo fra sykehjemmet.»

Jeg blogger om livet i karantene. Dette er min 13. og nestsiste dag i karantene. Jeg er fortsatt frisk og gleder meg til mer frihet. I dag måtte jeg bare ut å skrive, på café. Jeg satt minst fem meter unna de andre gjestene, helt nederst i lokalet, og nøt mitt friminutt i smug.

«Nei, er det deg som er ute og går da? Du holder avstand i dag da. Ja, vi kan jo ikke annet. Hahaha.»

Jeg tok en stemningsrapport blant eldre på café og møtte lite av frykten fra mediene. Jeg tror angsten har sluppet taket. På gaten hvor jeg i forrige uke passerte livredde eldre, går nå godt voksne eldre hånd i hånd og ser rent nyforelsket ut. Det er litt av en forandring. Det kan være tiden også. Det er vår.

På cafeen var alle eldre i sprudlende form.

«Står til med deg da?

«Bare fint. Helt strålende!» Som på trass: Dette knekker oss ikke.

Må vi sone med fotlenke?

Andre lo over kaffekoppen og truet med å dra til Sverige uten lov. «Hvordan skal noen finne ut at vi har vært der a ? Kan de spore oss? Må vi sone med fotlenke når vi kommer hjem?» Hahahaha.

«Hvorfor sitter du helt der borte, forresten? Prøver du å unngå meg? Hahahhaa.»

Opprør blant de nye tenåringene

«Hytta? Ja, jeg drar i mårra,» sa en sta gubbe.

«Jeg er redd at naboen skal se meg her, jeg» sa en annen, og så seg rundt som en fjortis på ulovlig vift.

Kaffefilter som munnbind

Én lurte på hvorfor kompisen satt med kaffefilter som munnbind: «»Er du blitt så redd for smitte nå at du tar på deg munnbind!

«Nei, men jeg hoster litt og vil beskytte andre. Og så hadde jeg disse kaffefiltrene jeg må få brukt opp.»

De gamle så ikke ut som gamle lenger. De hadde røde roser i kinnene og større smil enn vanlig. De så ut som tenåringer som har rømt ned på senteret i storefri for å ta seg en opprørsk bolle. Det var rene vårsleppet.

Blikke noe båtliv

«Ja, blikke noe båtliv på dere i påsken da?» spurte en eldre kvinne en annen megetsigende.

«Nei, blikke det. Men vi kan gå tur. Og gjøre det vi gjør nå,» svarte dame nummer 1 kontant.

«Vi må bare gjøre det beste ut av dette,» sa en annen gruppe eldre og lo.

De kom fra sykehjemmet

Og det var vel det. Forresten, ikke helt.

For nå ville en tredje eldre dame fortelle sannheten:

Hun så seg rundt, helt fortørnet:

«De som har dødd kom jo fra sykehjemmet!»

Til deg som måtte ha kritiske bemerkninger: Husk at en god latter forlenger livet. Humor, spesielt galgenhumor, og et smil for mye er det som kan redde oss nå.

Den eksotiske pasjonsfrukten er rik på kostfiber på grunn av frøene. Du får også en del vitamin E og vitamin C fra denne smakfulle frukten. Mye av næringen sitter i frøene, så spis disse!