Annonse

Nå er det krise på hjemmefronten. Utseendet begynner å falme. Stengte frisører, hudpleiesentre og negle-vippe- og bryn-salonger gjør det å se seg selv i selfiekameraet til et mareritt. Jeg ser ut som en sliten hulder som har blitt fratatt bestevennene og som er tvangssendt på Farmen på ubestemt tid.

Etter skogturer og vinterbad som har gått over i vårbad, har jeg ikke bare sand i sokkene og mellom tærne og kongler og mose på ullgenseren. Jeg har store floker i håret, tørr hud og ser ut som en sliten hulder.  Utestengt fra samfunnet og og tvangssendt til Farmen på ubestemt tid. I min nye reality langt unna normal hverdag er det lite  å gjøre, annet enn motta kjedelige ordre fra storbonden, tverre Erna:

«Se å få ryddet opp i boden, mal det rekkverket og fortsett å hold avstand og vaske henda.»

Premieres med brettspill – straffes med karantene

Straff og premiering vanker det også, akkurat som på realityshow: – Fullfør oppdraget og du får spille et nytt brettspill.

-La vær å følge reglene og du får 4 nye uker i karantene og rykker tilbake til start.

Jeg vet jeg har promotert vinterbad, turgåing og vårblomster – men det er in reality grenser for hvor lenge det er gøy.

Langfredag hele uka

Det er vanskelig å kjenne forskjell på langfredag og de andre dagene nå. Det er langdag hele uka.

Later som om jeg er med på kjendisfarmen

Å hive seg i sjøen for en rask dukkert og trøste seg med å vaske håret i dusjen, stående i badekaret, er det morsomste man kan håpe på.

Vi er satt minst 50 år tilbake i tid og skal «late som om vi er på hytta.» Jeg synes det er morsommere å late som om jeg er på kjendisfarmen.  Jeg husker Vendela i et ekstatisk øyeblikk: «Ååå, det er så fantastisk deilig å få vasket håret. »

Ja, det er det faktisk. Og dagene føles litt bedre om vi kan kan late som vi er med på reality show og at det skjer på film eller TV. Der er hele Norge med, ikke noen utvalgte deltakere.

Uvirkelig og lite glamour

Situasjonen er uvirkelig, sa Erna. Vel, det er brutalt virkelig og lite glamorøst at frisørene holder stengt og at det eneste du kan gjøre for å fiffe opp sveisen er å vaske håret selv med noe resteshampoo. Bare for å finne ut at du har tatt feil og vasket håret med balsam. Det var derfor det hang rett ned og virket fett etterpå. Nå må de forstørre skriften på de flaskene, altså!

Lurt av sjarmørfrisøren

Hvorfor virker ikke hårmasken kjøpt på ferie bedre, forresten? Jeg googler produktet den kjekke frisøren prakket på meg i Tyrkia, bare for å finne ut at jeg er lurt: Han sa det var fantastisk og kom direkte fra Istanbul. Nå ser jeg at du kan kjøpe det hvor som helst og at det  koster 35 kroner i utsalg. Hva var det jeg betalte? 190 kroner? Jaja, jeg fikk en date på kjøpet da.

«Den som var på date, hvorsomhelst egentlig og ikke på hjemmespaet med produkter som har gått ut på dato. Men daten må bli på en meters avstand, sier storbonde Erna. Lett for henne å si som har gubben innen normal rekkevidde i storbonde-huset.»

Hei, når tar du neglekunder igjen?

Nå begynner jeg å bli rastløs og tråler nettet etter gode tilbud på velvære. Forgjeves, alt er stengt. Jeg prøver likevel:

«Hei, på SMS. Håper påsken er fin. Når tar du neglekunder igjen..?»

Det sleipe forsøket virker ikke. Det er tyst fra beauty-Anna. Hun har logget av sammen med resten av Norge.

«Hei på messenger! Hvordan går det med deg og ungene? Holder dere ut? Kan jeg få en time til vipper?»

VippeKarin: «Hei, det går bra, men det er en kjedelig tid, ja. Hva med helt i slutten av april?»

Hilsen  på sms fra et hudpleiesenter: «Hei, kjære kunde. Ikke fortvil. Selv om vi har stengt, kan du bestille produkter og vi kjører dem hjem til deg. Vi er her for deg hver dag.»

Hvilke produkter da? Har dere en hurtigvirkende, dyptvirkende antiaging hudkrem som fjerner poser under øynene, tørr hud og rynker? Ikke det? Da anbefaler du botox?! I juni en gang. Ok.

«Det er ikke ok: Jeg er sliten og trenger fem timer oljemassasje, hårklipp, fotpleie, hudpleie, manikyr, fysioterapi, trøste-terapi og Bli ny dag nå med en gang.»

Kan ikke ta på meg klippeoppdrag

«Hvorfor holder ikke frisøren åpent, så jeg kan kjøpe meg en ny shampoo i det minste,» lurer en venn. Han spør om billigshampoo fra Prix gjør nytten. Håret begynner å bli langt og han kjenner ingen damer som klipper uten at luggen blir skjev. Jeg kan ikke ta på meg oppdraget, for den ene gangen jeg klippet broren min fordi vi kjedet oss, så ikke resultatet bra ut. Mine foreldre var ikke fornøyd. Så never again.

Sprukne hender etter for mye såpe

Mange sliter med henda om dagen. En eldre dame jeg traff på café måtte til med sårsalve. Hendene var sprukket opp flere steder etter for mye bruk av såpe og antibac. Vennen hennes sa han hadde hørt at olivenolje hjalp mot tørre hender. «Olivensåpe har jeg blitt anbefalt» svarte jeg. Men kjøpte jeg det. Nei.

«Se neglene har vokst ut og neglelakken flasser,» fortsatte jeg og jeg kan ikke ta den av selv for den er støpt. Det må ordnes i maskin.

Finnes leppestift og solbriller

Det gjøkke noe, sa den eldre damen og det stemmer 100 prosent.Hva gjør sprukne hender og ødelagt lakk i en tid med coronakrise. Det gjelder å ta det positivt. Alle har bad hair day, ettervekst og falmede negler og vi ser bare litt mer rocka ut. Jeg er glad for neglelakken jeg hamstret på Gardermoen – Dior 999 Bloom. Du kommer langt med leppestift, store solbriller og et smil.

Kjerringråd i krisetider

Det er vel nå vi skal begynne med kjerringrådene: Sakser fra klikk.no  og klikk.no

Brunettetips: Forsterk brunfargen ved å helle to kopper avkjølt, sterk espresso over håret. La det virke en halv time.  Gudbedre, virker dette?

Blondinetips: Frisk opp fargen ved å gni håret inn med saften av to sitroner, og gå ut i solen. Vær forsiktig med hodebunnen. Au, der kan det svi, ja.

Tørr hodebunn: Gni inn hodebunnen med olivenolje samtidig som du gir deg selv hodebunnsmassasje. La oljen sitte i en time. Skyll  med lunkent vann. Hmm, skeptisk. Det kan bli mye fett hår om du ikke får ut oljen…

Tørre hender: En godt moden banan som moses, blir til mykgjørende maske for hendene. La det virke noen minutter før du skyller. Jeg skal gi deg en banan for mindre tørre hender, jeg storbonde Erna. Nå åpner du Norge igjen fortere enn svint!

Avokado: Supert til ansiktsmaske. Bland en avokado med en spiseskje honning, smør på huden og la masken virke i 10 minutter. Skyll med lunkent vann. Den avokadoen spiste jeg akkurat som mellommåltid. Dust.

Sitrusmaske: Agurk på øynene er råd når du ser trøtt ut. Skiver av sitron og appelsin kan også gjøre godt for ansiktshuden. Appelsin skal være bra for grå og sliten hud, mens sitron skal trekke porene sammen og være bra for fet hud. Som atopiker med sart hud, tror jeg ikke sitrus rett i trynet gjør meg noe yngre. Takk, men nei takk.

Ber om å bli stemt ut

Dessuten er det for sent. Jeg har allerede spist opp alle grønnsakene og fruken for å styrke immunforsvaret. Råd fra Fedon Lindberg.

Nå venter jeg bare på søndag hvor noen må ut i kamp. Slik er det på Farmen og andre realityshow. Og jeg ber om å bli stemt ut. Jeg vil hjem! 

Bestevenn, psykolog og trollmann

Jeg vil treffe vennnene mine igjen: Frisørene, hudpleierne, fotpleierne, massørene og vippemenneskene – jeg elsker dere. Dere er verdt deres egen vekt i gull. Og nå savner vi dere mer for hver dag. Dere er som bestevenner, psykologer og trollmenn på en gang!

Vi ses en gang når denne sesongen av Farmen endelig er over.

ps,Hvem var det som vant?

Den fine Marius-inspirerte ullgenseren er fra Kari Traa.

Litt selvironi her, folks. Mulig litt overdrevet også. Men ellers sant fra en kvinnehverdag.