Annonse

Treningsferie er hot for tiden! Riktig hot blir det når en drar til sol og varme i Portugal for å lære orientalske rytmer av  en profesjonell magedanserinne.

Det er ikke mange av dem. Norske instruktører i magedans. Men norsk-portugisiske IRIS SOFIA (29)  lærer stive nordmenn å bevege på hoftene i godt temperert klima.

I den idylliske byen Cascais utenfor Lisboa skal jeg bo i en hel uke sammen med Iris og en gjeng hyggelige damer, nyte god mat og god vin og samtidig utforske både ny trening og nye landskap.

Om morgenen samles vi ved hotellbassenget for å gjøre yogaøvelser med Flow og «De fem tibetanske riter.»  Den deilige treningen  gir ro og gjør oss myke i kroppen.

tineyoga

Om ettermiddagen er det tid for å lære orientalske rytmer. Les: Zumba-aktig magedans. Iris har laget et program som nybegynnere lett kan følge. Vi trener i helt vanlige treningsklær. Den som vil, kan feste et sjal eller et magedansbelte rundt hoftene. Det anbefales, det er lettere å få til bevegelsene da, men det er ikke noe must. Alle gjør som de selv vil.

Noen av damene som er med prøver magedans for første gang, andre har vært med Iris på tur til Marokko tidligere, og prøvd litt magedans der.

Selv har jeg tatt et nybegynnerkurs i magedans i Norge for flere år siden. Det meste er glemt, men interessen gjorde at jeg investerte i  to magedansbelter som nå er med på reisen.

portobelte

At bevegelsene er gode for stive hofter og ryggvondt, sier seg selv. Når jeg i tillegg hører  behagelig orientalsk musikk og Iris sin trillende latter i bakgrunnen, gjør det sitt til at både hoftene og smilet løsner.

bellydance14

Iris bor for tiden i Cascais en liten halvtime fra Lisboa med sine to katter og leier også ut rom for den eller de som vil ta seg en tur til Portugal på egen hånd. Hun er allsidig og tilbyr alt fra reiki-behandling, til yogakurs og magedans, så her er noe for enhver smak. Av og til er hun også hjemme i Norge, så her er bare å kaste seg på for de som ønsker behandling eller kurs.

Flere av oss damene syntes vi fikk bra schwung på dansen etter en uke trening. Men da Iris  skulle  opptre for oss på hotellet påskeaften, var det lett å se hvem som var proff! Iris på sykkel fra turen i nærområdet samme ettermiddag, var nesten ikke til å kjenne igjen i spesialsydd kostyme fra Brasil…

IRISSYKKELIRIS1

Her er en liten smakebit fra showet som jeg filmet med min Iphone:

Magedans er omfattende, og jeg har lyst til å lære mer – selv om jeg innser at jeg vil forbli en nybegynner. 😉

Men det var gøy og lærerikt å prøve en ny form for dans etter å ha vært hektet på zumba i flere år.  En formiddag fikk jeg også teste en  reiki-behandling, og den var så avslappende at jeg falt i søvn flere ganger under behandlingen. Reiki er lett berøring, nesten en form for healing, men det er ikke noe å være redd for, jeg lå behagelig i hotellsengen mens Iris berørte meg med varme hender…

Alt i alt en allsidig og spennende uke. Jeg fikk stor sans for Cascais. Hyggelig å gå rusletur og prøve en av de mange cafeene og restaurantene langs sjøen. Byen er rett og slett vakker. Så tilhører den også et av de rikeste områdene i Portugal.

portohavnPORTOSENTRUMPORTOCAFEportonaturportotur

 

Med toget kommer du til Lisboa på en halv time, og denne turen tok vi en dag, med innlagt lunsj, egen guide og og sightseeing og trikketur i den flotte turist-byen som ligger på syv høyder.  Blant annet besøkte vi Baixa/Chaido, Alfama, Castelo SaoJorge og Bairr Alto.området.

LISBOATRIKK

 

Det var også tilbud om en tur til eventyrbyen Sintra med besøk på Pena-palasset.

Vi bodde på et koselig 4-stjerners hotell ved havet, og spiste middag sammen hver kveld med god rødvin som tilbehør. Og her feirer vi oss selv med en drink i hotellbaren etter middag.:)

PORTOGIRLS

En god reise for kropp og sjel. Mye for pengene. Anbefales. 🙂

Spørsmål? Kontaktinfo til Iris 

mail: irispran@gmail.com

Arrangør var foruten Iris Sofia; Jomfrureiser.no

Jeg betalte kroner 12500 og et tillegg på kr 1500 for å ha det store dobbeltrommet alene.

Inkludert i prisen var fly, hotell og halvpensjon, trening og guidet heldagsutflukt til Lisboa med lunsj. 

magedansgjengen