Annonse

parfyme til dame

Husker du dine gamle yndlingsparfymer? Jeg forelsket meg i Rive Gauche.

 1. RIVE GAUCHE: Det var på 80-tallet og jeg var i Liverpool for Allers. Jeg skulle gjøre en stor sak på en Beatles-ekspert som hadde vunnet en kunnskapskonkurranse på norsk TV. Fotografen skulle jeg dele med Se og Hør. Til alt hell var det en fresh, hyggelig jente som het Carina. Hun var blid og lett å samarbeide med og duftet så godt av parfyme at jeg spurte hva hun brukte: Det var Rive Gauche.

«Navnet låt som et friskt pust og jeg gikk raskt til anskaffelse av parfymen.»

Den gang visste jeg ikke at Rive Gauche er den delen av Paris som er sør for elven Seinen – en hip og bohemsk side av byen. Parfymen ble laget for frie, urbane kvinner som elsker sol og vind. Slik passet den både meg og Carina godt.

Jeg brukte Rive Gauche i flere år og fikk mange komplimenter for den. Parfymen ble relansert i 2003 og den står på ønskelisten: Jeg vil gjerne sjekke ut om den bohemske duften er like god fremdeles.

 1. POISON: Tidligere brukte jeg mye tid på å teste parfymer med blandet hell. Noen så flotte ut, men duftet for intenst.

«En av disse var Dior Hypnotic Poison, en parfyme jeg skamløst kjøpte for å tiltrekke meg det motsatte kjønn.» 

I følge reklamen er det en sensuell og magisk duft som skal være forførende, dristig og ha en forheksende virkning på menn. For hvilken mann kan motstå en blanding av bitter mandel, spisskummen, sjasmin, mose, jakarandatre, vanilje og musk? Jeg kan aldri huske at noen beiler sa at den duftet godt, og selv ble jeg mer svimmel enn sensuell. Men ingen kan si at jeg ikke prøvde alt for å bli mer forførerisk og mystisk!

 1. SPORTY CITRUS: Med tiden har jeg fått et hat-elsk-forhold til parfyme. Det skyldes at jeg er allergisk og kan reagere på for sterke dufter. Jeg har atopisk hud og kan få utslett og/eller kløende hud dersom jeg bruker for sterke produkter. Jeg kan også klø i nesen og halsen av for intens parfymeduft. En parfyme som faller i smak og som jeg tåler godt er Michael Kors sporty citrus, en lett og frisk parfyme. Jeg trener mye og synes denne parfymen passer til en sporty livsstil. Det gjelder bare å huske å ha den i håret og ikke på huden før en strandtur, for sol og parfyme hører absolutt ikke sammen: Man kan få stygge brennmerker. (Sporty citrus finnes ikke lenger, og jeg skiftet den nylig ut med SEXY amber.)

 1. DAISY/MARC JACOBS: På reise får jeg ofte lyst til å prøve noe nytt. Jeg har flere ganger stått i taxfreebutikken på Gardermoen med rare papirstrimler og testet 7-8 ulike trend-parfymer. Skandale!

  «Etter de 3-4 første, lukter alt bare sprit og too much av alt, og jeg finner ikke en eneste duft jeg liker.»

En gang endte jeg opp med Daisy Marc Jacobs eau so fresh fordi den ble kåret til best i test av et magasin og fordi den så morsom ut. Men jeg har fortsatt brukt lite av den fruktige, søte parfymen fra 2011. Den står på badet mest til pynt. Og egentlig burde den vel stått mørkt og kjølig… :/

 1. LALIBELA MEMO PARIS: En av de dyreste parfymene jeg eier heter Lalibela Memo Paris og jeg har fått den i gave, ellers ville jeg ikke visst om den.

  «Det er vanskelig å kjøpe dufter til andre – for smaken er så forskjellig og hvem vet hvordan parfymen vil dufte på huden til din utkårede?»

  Men denne parfymen liker jeg. Den har fått navnet etter den gamle byen Lalibela i Etiopia som er kjent for sine tolv fantastiske kirker fra det 12 og 13. århundre. Kirkene er laget i ett stort stykke stein, og henger fast med fjellet. Selve parfymen sies å skulle være forbløffende, ekstatisk og mystisk og et symbol på at vesten møter østen. Ikke noe småtteri, altså.

 1. VERSACE: Men i vår går jeg for noe annet. Etter å ha trålet nettet etter nyheter kom jeg over Versace på denne nettsiden, og vil gjerne teste en av deres parfymer. På damesiden finnes blant annet duften Yellow Diamond som sies å være sprudlende og livlig og Bright Crystal som skal være tidløs og elegant. Så kanskje jeg ender opp med en av disse på neste tur i taxfreeshoppen.

  «Både Madonna og lady Gaga er på kundelisten, og det er to celebriteter jeg ikke har noe imot å herme etter.»

Da kan jeg også teste ut et nytt triks for å få parfymen til å dufte lenger, nemlig å gå for kroppens pulspunkter: Duftmolekyler reagerer på varme og det skal være gunstig å påføre parfyme i håndleddene og bak ørene. Duft stiger oppover og det skal i tillegg gi god effekt å påføre godlukten bak knehasene!

Versace ble grunnlagt i Italia av Gianni Versace i 1978 og har hovedkontor i Milano. Merket har høy glamour-faktor og mange kjendiser som kunder. Siden 1997, da Gianni Versace av uklar årsak tragisk nok ble drept utenfor sitt hjem i Miami Beach, har blant andre hans søster Donatella Versace og bror Santo Versace hatt ansvar for selskapet.

 

Fortell meg gjerne om dine gamle og nye yndlingsdufter!

Ha en god vår. 🙂

 

Innlegget er delvis sponset av Versace.