Annonse

Vi lever livene våre så stresset og hektisk. Selv på ferie tar det tid å senke skuldrene og lande. Jeg finner roen ved sjøen.

De fleste av oss er for lite flinke til å lytte til kroppen. Vi løper rundt mellom jobb, familie, trening og fritidssysler, og enda synes vi ikke vi får gjort nok, opplevd nok, levd nok, vært lykkelige nok.

(Dette bildet har jeg døpt til «runaway bride,» da det minner meg om den filmen. )

Vi sammenligner oss med alle andre; den rike naboen, den nygifte kollegaen, hun som er litt penere eller slankere, han som fikk toppjobben og prinsessa attpå. Det å sammenligne seg med andre er et energisluk. I like stor grad å tenke på hva andre synes.

«De fleste har nok med seg selv, og de fleste har ting de sliter med, selv om ting kan se aldri så vellykket ut.»

Det er noe som heter at; vær snill alltid, for den personen du misunner eller klandrer, kan kjempe en kamp du ikke vet noenting om. Så prøv å vær positiv og finn noe å være takknemlig for. Det vil gjøre deg mer tilfreds.

Jeg kan forresten ofte bli stresset selv, når jeg har for mye å tenke på. Da er det viktig å ta seg en pust i bakken, jeg kaller det å finne jording. Og bokstavelig talt hjelper det å oppsøke grøntarealer og jordsmonn for å klarne tankene og senke skuldrene.

«Da jeg var liten hadde jeg min egen mosesten i skogen som jeg pleiet når jeg trengte tid for meg selv eller var lei meg. Jeg plantet ulike typer mose på stenen, som en slags mosaikk, og prøvde å få delene til å vokse sammen.»

I voksen alder, er det svaberg ved sjøen, strand, sand og bølgeskvulp som gir meg mest sinnsro.

Jeg traff på en fotograf som tok meg med til et slikt stille sted ved sjøen og det føltes lett å være foran kamera. Vi hadde prøvd å ta bilder en annen gang, da var håret stylet og klærne perfekt, men jeg var ikke helt avslappet.

Denne dagen hvor jeg ikke var forberedt på å ta bilder og bare hadde slengt på meg noen klær jeg liker, gikk alt bedre og jeg slappet av.

«Så kanskje ikke altid planlegge alt og være så forberedt, ta det mer som det kommer, senke kravene og bare være.»

Det går an å få til, selv i en stresset ferietid. .)

Riktig god sommer.

Klem fra helse-Tine.

Foto: Said

  

Følg gjerne min helseblogg www.helsetine.no og instagram helsetine.no

Trenger du å kontakte meg?

Jeg er helse-journalist og blogger, lærer og coach. Mail tinecec@gmail.com, tlf 92222406.

Ønsker du feriebilder fra ditt yndlingssted, så kan jeg formidle kontakt med fotografen. 🙂