Annonse

I Tyrkia byttet jeg ut Sats med Sportland. Jeg elsker god mat og drikke og late timer på stranden. En time gym per dag skal hindre ferie-kiloene i sommer.

Nye tenner, nytt hår og mindre mage 

Det er mange grunner til å ta turen til Tyrkia i sommer. Ikke alle nyter late dager på stranden. Noen reiser for å få nye tenner i munnen til langt under halv pris. Jeg har møtt menn på flyet hjem som nesten ikke kan snakke, preget av lange timer med bedøvelse i tannlegestolen. Andre reiser for å ta en ansiktsløftning eller en lenge etterlenget hårtransplantasjon.  Uansett grunn, det er deilig her: Du slipper den dyre euroen og for tyrkisk lira får du mye for pengene. Klimaet er topp og det er god mat, god service og billig.

Unngå feriemage og oppblåsthet

I syden, på ferie, når vi slapper av med god mat og drikke, er det lett å få noen feriekiloer ekstra. Du kan bli oppblåst i magen og føle deg tung etter en lang dag i strandstolen. Ved å være bare litt mer aktiv og bevege deg litt mer, kan du unngå feriemage-problemer. Her er mine tips for en sprekere ferie sommeren 2024.

  1. Book et hotell med gym eller book deg inn på treningsstudio. Jeg betalte 1250 lira for en måned trening på Sportland i Alanya. Samtidig husket jeg å avbestille SATS i sommer, slik at jeg ikke betaler dobbelt.
  2. Du trenger ikke hardtrene eller løpe i timesvis. 25 minutter på tredemølle holder og du kan veksle mellom å løpe eller gå. Husk truseinnlegg, for meg mye vann innabords og harde steg på møllen, er det lett for at urinblæren skvetter noen dråper.
  3. På en gymmatte kan du gjøre viktige bekkenbunnøvelser og knipeøvelser som gjør kjernen din sterkere.
  4. Se hvordan andre trener på apparatene, prøv deg frem, la deg inspirere.

5. Ta gjerne turen innom før stranden, på kvelden kan det føles tyngre.  Ha vann og en banan eller et eple i treningsbagen.

6. Du kan nyte god mat og drikke som før, men bytt ut noe av ølen med tørr hvitvin, vann med eller uten kullsyre med  isbiter og cola zero eller noe annet kalorifattig som du liker. Nyt gode kyllingretter og utforsk salater med tunfisk, kylling eller grønnsaker. I nærbutikken fant jeg iskaffe med lettmelk og uten sukker. Du kan nyte en cocktail som dessert, bare ikke ta 3-4 stykker. Da er et glass rødvin bedre, og en kopp rykende varm, svart kaffe.

7.Heller enn den ekstra drinken – unn deg en god massasje og en time hos frisøren, ta pedikyr og manikyr. Når du steller pent med deg selv, skal du se at den kveldskosen med enda mer snacks og drinker ikke frister. Kom deg heller opp litt tidligere neste dag og gå en liten tur. Kos deg, tenk smart – og nyt.

 

SATS har kommet med noen supre, gratis treningstips. Disse vil jeg teste ut i sommer. Bli med du også, da vel.

Bekkenbunnsøvelser for alle kvinner. Les tipsene her

Trening for kvinner i overgangsalderen: Øvelsene du ser på apparatene her er enkle og kan brukes av alle som vil komme i litt bedre form i sommer. Les tipsene her.

D