Annonse

Strikking er en ny mega-trend i Norge! Strikkekafeer og eventer som strikk &drikk er superpopulære! Jeg fant frem pinnene igjen etter mange år og skal strikke meg et tube-skjerf. Veldig snart kommer jeg med en strikkekonkurranse på bloggen og da må jeg bevise at jeg behersker kunsten selv også. Hva gjør strikking for deg – eller strikker du ikke?

Derfor er strikking bra for helsen – se tipsliste nederst i artikkel.

  

En rett og en vrang… Joda, jeg husker litt fra strikking bakerst i klasserommet i unge år! Jeg hadde 5 halvferdige gensere i bunnen av skapet som jeg tilslutt måtte kaste. Noen gensere og toppene ble strikket ferdig også.

Men hvor ble årene og interessen av? Jeg har helt glemt kunstene – og det er kun to ganger på jobb at jeg har vært i nærheten av strikkepinnene.

  1. Fotograf Barbro og jeg var med strikketoget til Røros for å lage reportasje for Familien. Hundrevis av strikkeglade damer strikket seg tur-retur Røros. Det var veldig gøy å være med på.
  2. En dame jeg intervjuet for Norsk Ukeblad sammen med fotograf Britt laget strikkeprosjekt mot kreft. Hun strikket varmende tepper til kreftsyke. Hun fikk tilsendt lapper fra hele landet og satte de sammen til de mest fargerike tepper som hun delte ut. Det var rørende og fantastisk.

Nå har en av mine business-kontakter et spennende strikke-prosjekt på gang, og jeg spurte henne om vi kunne få til en konkurranse på bloggen:

-Strikker du selv? spurte hun. Den oppskriften på downtown hood som jeg fikk å prøve meg på, var heldigvis lett. Jeg fikk hjelp fra en FB-venninne til å oversette oppskriften fra engelsk til norsk, og det viste seg å være perlestrikk helt enkelt. Nå er tubeskjerfet snart ferdig, og jeg gleder meg til å overraske dere med en strikkekonkurranse om ikke lenge. Da blir det strikke-kit i premie til vinneren.

Derfor er strikking bra for helsen

  1. Det er hjernetrim og du får bedre hukommelse
  2. Du oplever mestring, får bedre selvtillit og føler takknemlighet
  3. Strikking kan fungere som ren meditasjon og du finner roen
  4. Strikking demper depresjon og ensomhetsfølelse og gjør deg gladere
  5. Du gleder andre ved å strikke noe personlig i gave: Å gi gjør deg lykkelig.
  6. Du ser sporty ut og får den naturlige looken med strikkede naturplagg som er på moten nå

Flere gode grunner? Les artikler under.

Hva strikker du nå?

Jeg strikker tubeskjerfet downtown hood. Mønsteret og garnet er fra We are knitters.

Les også: Strikking gir uante fordeler

Les også: Strikking er bra for helsa