Annonse

https://youtu.be/FeIKfs46cQ4

Ingen er perfekt, alle sliter. Alt årner seg. Bare spør Casa Kaos-blogger Marte Frimand-Anda.

Hun fikk en fødselsdepresjon og følte seg som verdens mest mislykkede mor. Babyen hadde kolikk og skrek døgnet rundt. Å ta i barnet var et ork. Det tok et helt år før hun kom seg.

slappav2slapp-av

Denne reportasjen om Marte har jeg skrevet for Foreldre og barn og du kan lese den (nederst i artikkelen.)

Foto: Britt Krogsvold Andersen

marteogbok marteogbarna

I dag har Marte lært å senke skuldrene og lytte til seg selv. Hun trives best når hun og barna er hjemme og orker ikke å være en ”gjøre-mamma.” Det var da hun begynte å blogge om hverdagslivet at leserne hennes kom. Hun skulle skrive om en perfekt strandtur, men valgte i steden å skrive om ungene som skrek og fikk solkrem i øyet.

Marte hater mamma-politiet og alle forståsegpåerne og tenker at hun og mannen er foreldre gode nok.

Hva slags mamma er du? Jeg oppdro mine to alene og synes egentlig jeg fortjener en medalje i gull. 😉  Derfor rørende å lese at Marte hyller sin mamma som også var alenemor. Marte sa til meg en gang at hun aldri hadde klart det, men det hadde hun helt sikkert. Du omstiller deg og finner løsninger. Det er tungt å dra lasset alene, men alt går og du blir sterkere. Du opplever ikke bare sorgene mer intenst, men også gledene, og du kan bestemme selv. Det er ingen partner å krangle med.

tinekidss

Travel alenemor i Tuengen Alle på Vinderen i Oslo. Vi hadde vanligvis litt finere middag uten papp og plast, men her viser jeg baksiden, alenefamilien i hverdagsstria. Lært av Marte. Forresten skrev jeg endel morsomme essays om rollen som  småbarnsmor også,  men forlaget trodde ikke helt på boken. Bra at Marte kom etter og fikk det til med Føkk Lykke. 🙂 

Gikk du glipp av storyen på Marte i Foreldre og Barn, kan du lese den her.

16_no_fb_6_mammamote_marte_frimand-anda_fuck_lykke_72730

Se Martes kaos-video her.

Marte drar i dag rundt og forteller om boken sin Føkk Lykke om uperfekte familier og holder foredrag om hvordan lykkes med blogging. Der har hun mange gode tips , som jeg trenger også.

Kom gjerne med innspill.

Klem fra Helse-Tine.