Annonse

Jeg sparte 700 kroner på å reise med kabinkoffert til Barcelona i høstferien. Men jeg glemte en pinlig sak. Det førte til mitt livs flaueste øyeblikk i sikkerhetskontrollen på Gardermoen!

Er det mulig? Hvorfor hadde jeg ikke tenkt på det? Riktignok er jeg distré, men…

Her står jeg i sikkerhetskontrollen på Gardermoen en tidlig morgen, strålende fornøyd med min nye røde og fancy kabinkoffert fra Epic. Jeg er glad for å ha spart ca 700 kroner på å ikke sjekke inn bagasje og droppe å reservere seteplass.

Raskt går det også, når jeg kan gå rett til gate og ikke  trenger å stå i kø for å få bagasjelapp. Jeg har sjekket inn på en app på Iphonen.

«Men hvor lenge var fruen i paradis?»

Kofferten min kom ikke igjennom nåløyet, men ble stoppet av personalet og jeg ble bedt om å åpne den. Da kom jeg på det: Toalettsakene! I iveren etter å pakke lett og få alt med, hadde jeg ikke tenkt på at det er begrenset med kremer og oljer du kan ha med i håndbagasjen.

Damen i uniform så at jeg var flau og holdt på å synke gjennom gulvet. Hun nikket og spurte med krass røst: – Toalettsaker?

Jeg stotret beklager, febrilsk, som om jeg var tatt på fersk gjerning i å spise godteri i timen på barneskolen.

«Til alles forlystelse måtte jeg pakke opp og vise frem hele toalettvesken – inkludert massasjeoljen.»

Gud, det var flaut. Jeg fikk med meg noe krem under tvil, men oljen ble inndratt. Jeg ble så satt ut at jeg glemte å få med meg macen – og måtte hente den på hittegodskontoret på Gardermoen en uke etter.

Neste gang har jeg kontroll på sakene – og putter toalettsakene i en plastpose når jeg skal gjennom kontrollen.

Det gikk forresten utmerket å klare seg med kabinkoffert under en ukes høstferie i Barcelona: Det eneste jeg ikke fikk med meg var det store strandteppet og et (to) par sko. Taxfreevarer på tur hjem stappet jeg i sekken og håndvesken.

Rommet i Barcelona: Kabinkofferten ligger på gulvet, sekken på sengen og den rosa toalettvesken på bordet. Det var ting jeg kastet før jeg inntok flyplassen i Barcelona, jeg tok ikke sjansen på å dumme meg ut en gang til. 

Hva er ditt flaueste øyeblikk i sikkerhetskontrollen?

Hvor mye flytende er lov å ha med som håndbagasje? Les regler her.

Hvor store kan kabinkofferter være? Se mål under:

Vekt: Mens SAS kun godtar 8 kilo håndbagasje, kan du med Norwegian og Ryanair ha med 10 kilo.

Det geniale med min kabinkoffert er at den kan «strammes inn» om jeg reiser med Ryanair.

Ha en super helg – og pass på hva du pakker i håndbagasjen!

Klem fra helse-Tine

Trenger du å kontakte meg? Mail til tinecec@gmail.com

Foto: Bilder av kofferter er fra Epic.