Annonse

Kjære Jonas.

Du trenger seriøst hjelp med å komme ut av den grå massen der Arbeiderpartiet befinner seg for tiden. Det er kjedelig der. Det er ullent. Du må gjøre noe med det.

«Det er ikke meg, det er deg.»

Første skritt for personlig endring er å innrømme at man trenger hjelp. Jeg mener det er der du er nå. Jeg har forsvart deg lenge, og folk liker mange av mine argumenter, men de liker ikke DEG, Støre.

De sier at du lyver, er arrogant og for rik og tilhører eliten og en slik mann vil de ikke stemme på uansett hvor gode argumenter jeg har for at de skal velge AP fremfor Frp.

De har bestemt seg og de hører ikke på en hyggelig dame fra Kolbotn, selv om de liker meg fordi jeg er nærmere grasrota enn det du er.  Jeg har vært enslig forsørger og slitt og er søt og det er ikke du.

«Men come on da. Skal du bare gi opp?»

Ikke gjør det. Prøv noe nytt!

  1. Kast dressen og ta på deg noe som FrP-velgere går i.

2. Sett deg på nærkafeen med en kopp kaffe. Be innvandrere hjem til deg.  Motstanderne vil at eliten skal gjøre noe for innvandrere først; og de tror ikke du gidder. Vis at de tar feil:  Spis kvikklunsj med Lilas fra Syria, hun er smart og kan gi deg råd.

3. Gå på bingo eller i svømmehallen. Selg vafler i kiosken der.

4. Prøv karaoke.

5. Lag en rap med politisk budskap som du reiser rundt  med på skoler. Ta med deg et eks antall sjokomelk og si at du skal drikke helt til du kaster opp bare de begynner å lytte i stedenfor å kritisere deg. Det har virket før, iallfall på film. Så lenge du ikke gir opp og stikker.

6. Vær synlig , vær der folk er – snakk med hjertet – vis følelser – vær offensiv – vær konkret. Si unnskyld om det trengs.

7. Og for Guds skyld, selg deg ut av de firmaene der du ikke burde vært, fortere enn svint. Rydd opp i økonomien, sett pengene i banken som vanlige folk, gi til og involver deg i veldedighet slik som andre rikinger – både Jo Nesbø og Bjørn Kjos har tjent på det.

8. Har du noe privat du kan komme med?  Har du noen gang hatt dårlig råd? Angst? Vært bakfull? Kom med et eller annet som gjør at vi skjønner hvem du er. (Da mener jeg ikke perfekt fasade på skitur eller i marka.)

9. If you can´t beat them,join them, Støre. Så bruk Listhaugs egne argumenter og si at du er vel så opptatt som henne av landet vårt og at folk skal være trygge her. Snakk om fremmedfrykten, vis oss hvordan du tar grep om integreringen og hvordan du vil gjøre det bedre enn FrP.

10. Vær kul, Støre. Bruk humor. SMIL. Si at Listhaug har lært deg mye om folkeskikk, at du gjerne tar et kurs med henne og at du lover å la være å avbryte Erna like mye neste gang.  Hør med sønnen din, kanskje han har noen knep etter å ha jobbet med revy der han karikerte deg?

Lær av din eldste sønn, Støre, gå på loppis,  spis mer brennesle og delta på færre middager med de rike!

Hør mer på Eminem!

Og ikke si at det var en tabbe en gang til. LOL!

Kanskje, når du har gjort alt dette så vil du vinne tilbake folk som er såret og har gitt opp å tro på deg fordi du ikke har gitt dem nok grunn til det.

Det nytter ikke å mumle at du vil noe med skole og at de rike ikke skal bli rikere. Du må love at vi vanlige folk ikke får mer skatt og at vi slipper flere gebyrer og byråkrater!

Vi trenger å se at du er levende, at du har følelser og selvironi. Vi trenger bilder og visjoner! Du må tune inn med oss, om du skjønner?

  • Snakk om de fattige familiene i Norge og kom med løsninger som vi kan tro på.
  • Si at ingen i Norge i dag skal måtte gå på sosialen og at hjelp til våre våre nye landsmenn ikke skal gå på bekostning av våre egne.
  • Si at du deler folks frustrasjon med Nav, og ligger våken om natta for å komme opp med en bedre plan.
  • Snakk om de unge – om hva vi gjør med alle de unge som sliter psykisk og/eller faller ut av skolen. Kjenner du noen? De trenger mer enn en lærer eller to ekstra. Det er kvaliteten på lærere og andre voksenpersoner som er viktig, Støre, ikke antall lærere, det vet du like godt som meg.

Hadde du kanskje selv en slik favorittlærer som så deg og reddet deg? Eller kjenner anyone i mils omkrets?

«Så du virkelig på Skam, eller var det et PR-stunt? Jeg vil vite om du så alle episodene og hvorfor og hvem du så de med.»

Grav dypt ned og søk svar. Snakk til oss,  Støre.

Og ja, jeg vet du har fått hjelp med samlivsterapi av en psykolog som kanskje kostet skjorta. Det hjelper ikke. Vanlige folk har enten ikke råd til sånt eller de er skilt og bruker tiden sin til å snakke om folk de ikke liker.

«Så du må gjøre bedre enn det.»

Klem og lykke til fra helse-Tine.

Send gjerne honorar – jeg er ikke så rik som deg.

ps, jeg er styremedlem i Oppegård arbeiderparti, men i ferd med å kollapse av ren kjedsomhet.

Trenger du å kontakte meg? Jeg er frilans-journalist og blogger.

Mail: tinecec@gmail.com, tlf 92222406

Følg meg gjerne på Instagram som Helse-Tine.