Annonse

Jeg har lenge hatt lyst til å skrive om mensendieck. Hvorfor?  Jeg har prøvd det selv og vet at det virker. Dessuten synes jeg det er synd at så få vet hva det er!

– Navnet skremmer noen, sier mensendieckerne selv. Men denne myke, lette trimmen er det ingen grunn til å la seg skremme av.

Noen enkle øvelser kan gjøre at du blir kvitt belastningsskader og kommer i litt bedre form. Skulder- rygg og bekkenplager kan forsvinne, eller bli betydelig mindre.

Faglederen jeg intervjuet mente at gruppetrening er det beste – men noen enkelttimer alene med instruktøren først kan være nyttig og gi en pekepinn på hva du trenger å jobbe med.

Jeg besøkte et senter i Nydalen som er Norges tredje største innen mensendieck gruppetrening – men det finnes mange andre steder.

52_11_mensendieck_144538.pdf

Et godt tips er å kontakte mensendieck-utdanningen ved Høgskolen i Oslo, her tilbyr ivrige studenter one to one-behandling for en billig penge.

Godt nytt trenings-år! 😉

Ps: Det rare navnet skyldes legen Bess Mensendieck som utviklet denne metoden helt tilbake i 1910! Tidligere skal denne trimmen ha vært populær blant vestkantfruer, men idag trener absolutt alle mensendieck, unge og gamle, friske og skadede.

Mange bedrifter tilbyr denne trimmen i arbeidstiden, og det kan være et godt alternativ for de som ikke orker å delta i skritt-teller-konkurranser og/eller måle krefter i styrkerommet.

Foto fra Mensendieck Storo