Annonse

Alhassan

Falsk profil? Den siste tiden har jeg fått flere venneforespørsler på Facebook fra utenlandske menn. Når jeg spør hvordan de fant meg, sier de bare at de tittet innom og ønsket å adde meg fordi jeg ser så søt og hyggelig ut.

Jeg har ikke åpen profil, og synes derfor det er litt underlig hvordan de kan finne meg. De spør fort hvilket land jeg kommer fra, hvor gammel jeg er og om jeg er gift og har barn. Når jeg forteller at jeg er skilt, går det ikke lang tid før de mener jeg er den store kjærligheten. En tyrkisk fisker ønsker å gifte seg ganske fort. Ser han meg som en mulighet til å få asyl i et land der det er lettere å leve og få seg jobb? Jeg vet ikke.

Ung mann fra Ghana sa han elsket meg

For noen uker siden fikk jeg en venneforespørsel fra en ung gutt fra Ghana. På profilbildet poserer han sammen med en krokodille, og det står at han er født i 1991, altså tre år eldre enn sønnen min. Alhassan som han kaller seg forteller at foreldrene døde i en bilulykke da han var 15 år, og han tar seg nå av lillesøsteren Ruth. Han livnærer seg ved å bære ting for turister og jobber også i en zoo. Det bildet med krokodillen er altruism, forteller han, han mener at det er laget for turistene. Alhassan sier han drømmer om å bli lege. Han er oppmerksom, kommer stadig innom på chatten for å  høre hvordan det går med meg, om jeg har en fin dag.

Han vil gjerne komme og besøke meg, sier han,men det kommer til å koste penger. Tenker han at jeg skal sende penger slik at han kan søke visum, eller er det et forsøk på å lure meg til å sende penger han bare vil beholde selv..?

Jeg sier han er for ung for meg, men Alhassan sier jeg er hans beste venn, han elsker meg og vil at vi skal leve sammen som mann og kone. Kjærligheten har ingen alder, sier han, og sender meg små søte dikt på engelsk som han må ha kopiert fra internett.

Ville ha skolebøker og iPod

Historien virker ekte, og han virker som en søt og sympatisk gutt, men hvordan vet jeg at han finnes i virkeligheten? Kan det ikke tenkes at det står en liga bak ham, som har funnet ut at Facebook og andre kanaler er et egnet sted å lure godtroende kvinner?

Alhassan vil ofte vite små ting om meg, som hva jeg drømmer om natten. Men i dag er han ute i et litt annet ærend. Han spør om jeg kan gjøre noe lite for ham, sende noen skolebøker.

        Hva slags bøker, da, spør jeg. Jeg merker at skepsisen øker.

        Stores book, svarer han. Det gir ingen mening, og jeg spør igjen.

Nå svarer han at siden jeg vet han liker musikk (dette har han fortalt meg tidligere) lurer han på om jeg vil sende ham en Ipod!

Dette svarer jeg ikke på. Jeg har råd til å være et godt menneske, og sende en Ipod til en fattig, foreldreløs mann i Ghana som forsørger en lillesøster. Hvorfor skulle ikke jeg i all min norske overflod gjøre det?

Men vet hvem om det ikke bak bildet og profilen av Alhassan sitter en mann på 60 eller flere som er klare til å håve inn gevinsten. Etter at jeg har sendt Ipoden komme de sikkert tilbake etter mer?

I mitt hode flagrer historier jeg har lest om menn som har blitt svindlet for millionbeløp av kjærester fra Ghana og andre steder som viste seg å ikke finnes i virkeligheten.

Det nye er visst at det er kvinner de er ut etter.

Kvinner blir svindlet på nettet

TV2 hjelper deg fortalte nylig om en kvinne som ble svindlet for 200 000 kroner av en falsk kjæreste hun fant på nettet. Siden etter jul har over 20 kvinner kontaktet Økokrim etter å ha blitt svindlet på nettet. Felles for kvinnene, er at de er godt voksne, har møtt noen på nettet – og tapt penger. Over åtte millioner kroner funnet veien fra norske kvinner på jakt etter kjærligheten til utenlandske svindlere.

http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/kvinne-svindlet-for-200000-kroner-av-falsk-kjaereste-3738637.html 

Like etter at jeg har sagt til Alhassan at han er for ung for meg, blir jeg addet av en litt eldre mann, også fra Ghana. Denne mannen er også interessert i å høre hva jeg drømmer om om natten. Helt tilfeldig, eller kan det være samme person?

 Skepsisen drar det lengste kortet: Sorry Alhassan, det blir nok ingen Ipod. ”Forlovelsen” er herved hevet…

·         Alhassan 

o    my dear can i ask you for something ?

·        

Alhassan

 

o    ok

· Al

o    caCan you you help me small ,can you send me some books for school ?

o    aryAre you there

·       

Tineface

18 hours ago

Tine 

o    I dI do not know

o    whwhat kind of books

·        

18 hours ago

Alhassan 

o    stStores book ,

· Tin

·     18 18 hours ago

o    I do not know these books

o    what is «store book» ??

·         

18 hours ago

Alhassan

o    BuBut you remember that i told you that i like music ,and i will be happy if you can send me iPod ?

o     

Det viste seg at bildene av Alhassan var tatt av en profesjonell fotograf, og han tvilte på hele historien. Så vær obs, der ute på nettet. Falske profiler florererer som aldri før. 🙂