Annonse

Jeg deltok nylig på et lunsjseminar på  Bølgen & Moi, Tjuvholmen.

Temaet var stoffskifte i ubalanse.

Veldig mange kvinner (og endel menn…) har stoffskifteproblemer og mange sliter med å få riktig medisinering.

Dels fordi en del fastleger ikke er flinke nok til å behandle denne tilstanden og dels fordi tilstanden gir så mange diffuse symptomer som tretthet etc og derfor kan være vanskelig å oppdage.

I dårlig form? Da går det an åbe legen om å ta en blodprøve å sjekke stoffskiftet.

De fleste som er plaget medisineres med legemiddelet  Levaxin – men endel sliter likevel…

Sikkert er det at det hjelper å få i seg nok mineraler og vitaminer, leve sunt og være fysisk aktiv. Dette hjelper nesten for ALLE sykdomstilstander, og lavt stoffskifte er intet unntak.

Ifølge Nycomed som bidro med informasjon under seminaret viser flere rapporter fra Helsedirektoratet at mange av oss ikke klarer å få i oss nok næringsstoffer gjennom kosten – til tross for at vi spiser sunt.

Vi får generelt  i oss for lite D-vitamin, folat og kostfiber.

Kvinner får i seg for lite jern og kvinner over 50 for lite kalsium.

I tillegg er det mange som ikke får i seg nok grønnsaker, frukt, fisk og  fullkorn, og over halvparten spiser mer rødt kjøtt enn godt er!

Varskuene over gjelder alle. For personer med lavt stoffskifte er det også viktig å få i seg nok jod og selen. Selen kan motvirke betennelser i kroppen.

Et tilskudd av Omega-3 samt et multi-tilskudd kan være gunstig å ta for de med stoffskifteproblemer og andre som ikke får i seg nok næringsstoffer gjennom maten de spiser.

 

Blant smaksprøvene fra Nycomed var det også diverse remedier mot forkjølelse, noe som passer godt for meg som er vårforkjølet. Halstablettene med rød solhatt og C-vitamin hjelper mot lette luftveisplager og skal være bra for immunforsvaret. Tablettene med propolis og honning er gode for halsen og skal virke oppfriskende.

De varme drikkene er uvant sterke på smak da de inneholder krydder som timian og ingefær.  Men de lindret den såre halsen!

Fåes kjøpt på apoteket om du vil prøve.

 

nycomed

 

 

Mer om stoffskifte? http://www.stoffskifte.org/