Annonse

Til deg som er kronisk for sent ute.  Du sløser med tiden min. Så neste gang vi skal møtes på vin eller kaffe får du komme i tide – ellers så stikker jeg!

 

Jeg har hørt alle unnskyldningene dine nå! Du trodde du skulle rekke kaffe-møtet med meg klokken 11, men du ble forsinket der hjemme. Ryggen sviktet og du lå en halvtime på gulvet før du omsider kom deg opp i stående stilling. Etterpå satt du fast i trafikken. Det har aldri vært så mye kø på E6 før noengang. Du måtte innom og levere noe til barnet ditt på skolen og fikk telefon fra barnehagen om at det andre barnet ditt hadde kastet opp. Du måtte svinge av E6 og ringe mannen din, slik at han kunne hente det syke barnet i barnehagen.  Akkurat da du nesten var fremme, fikk du en viktig hastetelefon fra jobben du bare måtte ta.

 

Tror du rekker alt

«Du er tidsoptimist og tror hver eneste gang du skal møte meg at du skal rekke både en frisørtime, en manikyrtime, en passiar med naboen og et møte med  fysioterapeuten før kaffeavtalen vår klokken 11.»

Du ringer meg 1130 og sier du har parkert bilen eller sykkelen og er rett rundt hjørnet, men på veien møter du en gammel beiler og du blir ytterligere 45 minutter forsinket.

Jeg er fleksibel

Jeg har drukket opp kaffen, spist smørbrødet og er klar til  å gå og hadde det ikke vært for at du er så sjarmerende og søt når du deler alle dine unnskyldninger, så hadde jeg dratt hjem. Men jeg er fleksibel, så jeg kan ta en ekstra kaffe, et glass vin, en musserende, en dessert, en salat eller en farris nå som vi endelig er i gang med kaffedaten to timer for sent.

Tidsoptimister eller late?

Hva synes du om de som alltid kommer for sent? Er de tidsoptimister eller bare late?  De fleste jeg kjenner er til å stole på, men unntakene er ekstreme! Jeg har svømt rundt i et svømmebasseng og ventet på en venninne i to timer! Hun sto liksom fast i trafikken?! En annen gang ventet jeg over to timer på en café i byen, mens en annen venninne stadig kom med nye unnskyldninger. «Ta deg en dessert eller noe,» skrev hun på sms. Hallo! I to timer? Disse opplevelsene med kronisk forsentkommere, ga meg inspirasjon til å skrive denne bloggen. Så tusen takk. Not! Jeg hører til de som heller kommer litt før til avtalen; da stiller jeg rolig og lite stresset. 

Beiler uten dekning

En beiler jeg hadde, fant aldri frem i tide med metroen. Det var så mange utganger og metroen var stadig i streik selv om jeg ikke hadde fått det med meg.

«Til og med kameraten ble irritert på mine vegne og og tilbød seg selv som et alternativ. Han også var lei av å vente på vennen utenfor metroen eller McDonalds en time eller mer.»

Beileren var en mann fra ancient time, han studerte fysikk og ville være annerledes og var derfor ikke på sosiale medier. Han var etter eget utsagn ikke så god med tid. I tillegg hadde han en gammel telefon med dårlig batteri som stadig streiket og var umulig å nå.

Gidder ikke mer

Vet du hva som skjer når man har ventet for mange ganger på slike mennesker? Man gidder ikke mer. Man gir opp. Det er sløsing med andres tid, og lite respekt. Og hvor interessert er du egentlig i å møtes, når du er kronisk for sent ute?

Hva skjer når slike mennesker skal rekke et fly? Du risikerer å bli stående ved gaten alene.

For sent i egen begravelse

«En bekjent innrømmet at han kommer til å komme for sent i sin egen begravelse.»

Han inviterer til middags-events, men klarer ikke å dukke opp tidsnok selv og går tidlig da han egentlig har en avtale en halvtime senere med sin egen gjeng.

Vi respekt for andres tid

Jeg skjønner at dere er tidsoptimister og surrehuer og at det er fint å være aktiv og ville delta på tre ting på en gang, men det er kjedelig for oss som venter! Vi har satt av denne tiden i VÅR dyrebare og travle tid, bare til deg! Så prøv å lære deg klokken, og vis respekt for andres tid. Det er aldri for sent å snu en dårlig vane!

Er du enig eller uenig?

Om du er en kronisk forsentkommer, hvorfor kommer du stadig for sent?

Irriterende nok mener forskningen at du er mer harmonisk enn meg også?! Men det er f.. ikke noen unnskyldning!

Klem og god helg fra Helse-Tine

Jeg er helse-journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com

Forskning sier at de som kommer for sent er gode mennesker:  Les her.

Ps, angående vennen fra ancient time, så takket jeg tilslutt ja til en date med vennen i stedet. Det er sånt som kan skje når man er kronisk forsinket. Damer venter ikke for evig, vi har flere options.  😉

Foto: Said