Annonse

Jeg har forvillet meg langt ut på landet, til en nyåpnet jazz-kafe. Det er en kompis som har invitert meg, han har lokket med god mat og fin musikk. Omgivelsene gir meg blandede følelser. Det er et idyllisk sted. Men her bodde klassens bølle.

Kom kjørende i buss

Han kom kjørende til skolen i buss hver morgen for å gjøre min og andres skoledag utrygg med sin slåssing, bråkjekkhet og sine ufine kommentarer.

Mobbet andre

Jeg var snill og stille pike på den tiden, gjorde leksene mine og fikk gode karakterer. Denne gutten lagde bråk. Mange følte seg direkte mobbet av ham.

Selv skar jeg unna, det ga en viss respekt å være skoleflink.

God i idrett

Jeg tror jeg på så på ham med skrekkblandet fryd. Det gikk rykter om at foreldrene gjorde alle leksene hans. Selv hadde han ikke tid til den slags trivialiteter, han var nemlig god i idrett og spilte på opptil flere lag.

Braser inn

Kvelden fortoner seg hyggelig. Vertskapet er gjestfrie, hvitvinen god og  tapasen fullkommen. Jeg er midt i en hyggelig dialog med min venn, da to animerte karer braser inn av døren. Høyrøstet ber de om en god flaske rødt.

Den ene drar jeg ikke kjensel på, men den andre gjenkjenner jeg. Det er ham, klassens bølle. Han setter seg ned med ryggen til meg, gullkjede rundt halsen, dyre merkeklær.

Han enser ikke at jeg er der.

Men i jøsses

Da dytter en felles bekjent borti bøllen fra fordums skoledager: – Tine er her. Ni år gikk dere i samme klasse, og så kjenner du ikke henner igjen?

Sakte snur min gamle plageånd  seg, og like sakte går det opp for ham at det er meg.

Overraskelsen er til å og føle på: – Men i jøsses hva gjør du her langt ute på landet da?

Angrende synder

Han begynner raskt å snakke om gamle synder. Flere jenter i klassen har fortalt ham at han fremsto som en bølle. Dette angrer han på. – Men han får det jo ikke ugjort?

Greit nok, tenker jeg: Dette har han bedt om unnskyldning for før. Under den eneste reunion klasssefesten vi hadde reiste han seg opp og sa unnskyld til alle de han hadde plaget og mobbet. Det var etter at en dame (ikke meg) hadde stått frem på festen og spurt direkte om han husket hvor mye han hadde mobbet henne.

Avstandsinteressert? :/

Det var vondt å høre fra damens side, men imponerende at bøllen sa unnskyld. Det var imponerende. Jeg fikk respekt for ham. Det har jeg fortsatt, så jeg røper at jeg ikke bare så på ham som en bølle, jeg var også såpass fascinert over idrettskarrieren hans at jeg limte inn en artikkel om ham i pikealbumet.

– Så det KUNNE blitt deg og meg da?  – Du var avstandsinteressert?

Startet festen tidlig

Jeg synes nesten han snøvler litt. Han innrømmer at han startet festen tidlig i dag.

– Hmmm. Jeg drar litt på det.

Ufin

– Du var jo en nerd! Brått og hardt kommer svaret jeg ikke vil høre:  – Ikke  det vi gutta faller for da!

Si ikke det. Jeg trekker på skuldrene. Det var flere som var interessert, men jeg var legedatter og så ordentlig at de torde ikke prøve seg. Jeg var heller ingen nerd, bare sjenert. Det har endret seg mye siden, men det tenker jeg ikke å fortelle kveldens bølle.

Husker ertingen

Beundringen forsvinner med lynets hastighet. Og nå husker jeg det. Hvordan han ertet meg for  barnetimeboka. Jeg hadde skrevet et kapittel i barnetimeboka Operasjon Ugle. Før vi gikk inn til første skoletime mandagen etter, passet han meg opp:

– Så barnslig!- Det er vel ingen som hører på barnetimen!

Målbandt rampen fra landet

Jeg hadde ikke våget å ta igjen med ham før. Men denne gangen klarte jeg å målbinde bøllen fra utkantstrøket.

– Hvordan vet du at jeg har skrevet i barnetimeboka da – da må du jo ha hørt på barnetimen sjøl!

Å, så vidunderlig det var å sette denne rampen på plass. Han hadde ikke noe svar, nemlig. Han forble stum.

Fortsatt den samme

Og nå vet jeg det. Det kunne aldri blitt ham og meg. Ingenting har endret seg. Han er fortsatt en bølle. Dessverre fikk jeg aldri sagt det, for han forsvant ut døren med svirebroren. På vei til neste fest.

Ingen protest! 😉 

tineskje0002

 

ds; Husker du klassens bølle? Han som alltid forstyrret i timene, ertet jentene og kom i opposisjon med læreren? Noen ganger møter du ham igjen og han er en helt ny person. Andre ganger møter du ham igjen, og han er fortsatt bare klassens verste bølle…. 🙁

Les også: Nerdenes hevn 2