Annonse

175 000 nordmenn har diabetes 2 uten å vite om det. Ved å svare på åtte enkle spørsmål, kan du finne ut om du er i faresonen.

Diabetesforbundet har laget en enkel test som viser hvor stor eller liten risiko du har for å utvikle type-2-diabetes de neste ti årene.

Dette er en viktig kampanje. Antall nordmenn med diabetes type 2 er nemlig  firedoblet de siste 50 årene, og stadig flere rammes.

Man regner med at rundt 350 000 nordmenn har diabetes type 2. Av disse har nærmere halvparten diabetes uten selv å vite om det! Symptomene kommer snikende, og det kan ta lang tid å stille diagnosen.

Sleepy eyes

 

Sliter du med tretthet, tørste og økt vannlatingstrang, kan du være i faresonen.

Risikoen for å utvikle type 2-diabetes øker hvis noen i din familie har sykdommen, og dersom du har usunne levevaner. Fedmeproblemer og stillesitting er et økende problem i Norge  idag, og med det øker sjansen for å få diabetes 2 også.

Diabetes 2 er en alvorlig diagnose som i verste fall kan gi livstruende sykdommer. Men ved vektnedgang, endring av kostholdet og eventuelt medikamenter, går det an bli helt frisk igjen. Derfor smart å ta testen før det er for sent å snu…

Med kampanjen følger en søt kattevideo (over) som iallfall får meg til å trekke på smilebåndet. Kanskje ekstra mye fordi den nydelige katten med diabetes, ligner mistenkelig på min egen kattepus, Soot…

Jeg visste ikke at også katter kan få diabetes, men med dette har jeg lært noe nytt. Og selv pus kan med enkle metoder blir frisk igjen. 🙂

Mjau.

pus

 

 Dette innlegget er sponset.