Annonse

De er sinte, bitre, ensomme og misunnelige, og de kommer med hets. Det kunne vært verre. Du kunne vært dem!

I kveld så jeg  for første gang haterne på TV2. En godt voksen mann, for ikke å å si bestefar, hadde hetset bloggeren Sophie Elise. Nå sto han frem og møtte henne og  kjæresten til en prat.

FullSizeRender-7-kopi 8Det var lite anger å spore. Selv da Sophie Elise krøket seg sammen, tydelig veldig ille til mote, leet ikke mannen på et øyelokk.

nysophie

Han unnskyldte ikke at han hadde kalt henne for knulledokke og verre ting.

FullSizeRender-7-kopi 9

Men hvor patetisk er ikke dette da? En gammel, trist kæll som ikke har noe annet å finne på enn å hetse en ung, søt blogger på nett? Kan vi klare å heve oss over det?

Det finnes verre ting, nemlig. Vi kunne vært ham!

could beworse

Bare det at du IKKE er en av de som hetser andre, gjør deg til en vinner! Tenk på det du. Kanskje har du det så bra i forhold til hetseren at det ikke er plass i livet ditt for den type lavmålshandlinger.

keepcalm

Klarer du å smile av det, er det jo vel og bra.  Hvis ikke, så prøv uansett å se det fra den positive siden: Du er så interessant for dem at de bruker all denne tiden på å snakke om DEG. 🙂

pathetic

Etter programmet haterne, sto en av nettrollene frem på nyhetene og  innrømmet at han hadde vært sint, blakk og bitter da han hetset den nye Auf-lederen. Han hadde det altså svært dårlig med seg selv.

Det er nettopp det! Nett-trollene sitter i sine mørkeste huler og skyter mot deg, og du trenger ikke ta det personlig selv om det er veldig, veldig vanskelig.

De er ikke verdt våre tårer og omtanke. Mens du – eller jeg – lever livet, og gjør det beste ut av det livet vi har – evner ikke disse menneskene det. På en dårlig dag spyr de edder og galle utover en de av en eller annen grunn er sjalu på, enten det er Erna Solberg, Sophie Elise, Sanda Borch, en nær slektning eller Haddy N´jie.

I kveld ble nemlig også NRK-programlederen Haddy utsatt for grov, rasistisk hets på   Facebook.  En navngitt mann uttalte de verste ting.

FullSizeRender-7-kopi 7

Jeg ble skamfull – men det var det jo mobberen som skulle ha blitt! Det er bare anstendige mennesker som eier skam, som skammer oss på andres vegne. Nettrollene er ikke i stand til det.

Legg mer merke til hvem som ikke hetser deg og som er der både i gode og i dårlige dager:

  1. De som hetser i flokk og viser til at flere andre også synes ille om deg. Drit i det. Tør de ikke engang snakke for seg selv, så er det iallfall patetisk.

standalone

2. Snu det på hodet. Det kunne vært verre. Du kunne vært dem.

you-could-be-them-life-quotes-sayings-pictures

  1. Er det folk i din nærhet  som mobber, bruk mer tid med andre mennesker. Venner kan være like bra som familie.

family

4. Den største hevnen du kan gi slike mennesker, er å smile og være lykkelig. Klarer du det, har du vunnet.

life-is-too-short-to-miss-out-on-being-really-happy-20130922635

5. Omfavn deg selv. Du er mer enn bra nok akkurat som du er.

enough

6. De som er verdt din tid, liker deg like godt som du selv gjør.

15002-im-happy-with-the-girl-who-i-am-you-should-too_325x325_width

7. Bruk hetserne som en påminnelse om hvem du ikke vil være.

 

be-thankful-for-all-the-difficult-people-in-your-life-for-they-have-shown-you-exactly-who-you-do-not-want-to-be-quote-1

8. Sist, men ikke minst; ikke la usaklig kritikk gå inn på deg. Fortsett å være den flotte personen du er. Oftest er det sin egen usselhet, sitt eget selvhat og sin egen nevrotiske væremåte de overfører på deg.

be-happy-quotes-images-for-girls-4-d6371af8

 

Og ja, jeg har opplevd hets og sjalusi selv også, så denne hjelp til selvhjelp-bloggposten er like mye til meg selv som deg.

Stor klem fra Helse-Tine.

tinelyyst