Annonse

«Jeg har et fint badebilde av deg.» En besøkende på Hvervenbukta med stort, proft kamera, hadde filmet Helsetine i aksjon i isvannet. Han sa det var til stor inspirasjon at jeg hoppet uti i dag. Jeg fikk bildene på mail, og kan derfor vise hvordan jeg bruker isbad til å styrke kroppen fysisk og psykisk  vinterstid.

Lager video i sjøen

En, to, tre…. Etter en rask gåtur rundt sjøen, kler jeg av meg, tar sats og løper uti sjøen. Om du ser godt etter, ser du at jeg har mobilen i hånden. Jeg pleier ofte å lage et par minutters video mens jeg bader. Da snakker jeg om løst og fast og ofte om situasjonen vi er inne i. Disse videoene kan du se på Helsetines side på Facebook og noen ligger på Instagram hvor jeg også heter helsetine.no

Tre korte bad

Etter at videoopptaket er ferdig, legger jeg mobilen i sekken og løper uti 1-2 ganger til. Da svømmer jeg på ryggen og teller til 30, 40 eller 50, alt ettersom hvor kaldt det er. Av og til svømmer jeg også brystsvømming , men ikke for  lenge av gangen. Når hendene stivner, går jeg opp og får på meg godt med ull.

Sosialt med isbad

Noen lurer på hvorfor jeg gidder å isbade alene. Men faktisk blir jeg kjent med mange når jeg isbader, for flere kommer bort og sier det er tøft og spør om hvor mange grader i vannet det er og hvilke teknikker jeg bruker. Det er koselig. Dette er folk jeg aldri ellers ville blitt kjent med. Isbad er såpass spesielt at det bryter isen. Av kommentarer jeg får er alt fra «20 poeng, tøft gjort, imponerende,  nå ble jeg inspirert, er det kaldt i dag også, du må være laget av noe annet enn oss, hun er gæren, hun bader med sokker, hun tror visst det er sommer nå, til det driver vi også med – kult. Har du hodet under? Den dressen ser god ut.» En liten gutt spurte om jeg så noen fisker. Jeg så bare fuglefjær…

Hifi-Lars tok fotos av badingen

Mannen som kom bort i dag viste seg å være HiFi-Lars; nærmere bestemt Lars Sten Rørvik, kjent fra NRK-dokumentaren HiFi Delirium. Han sa høflig at han hadde et fint bilde av meg mens jeg badet. Da var jeg ikke sen om å spørre om få bildene på mail. Det er jo morsomt å kunne dokumentere  hvordan isbadingen foregår.

Helse i gode bad – og musikk

«Det er mye god helse i kalde bad , det har jeg selv erfart 🙂 Du var sprek som sprang uti idag 🙂 skrev han til meg da han sendte bildene på mail. Selv sier han at det er mye god helse i god musikk og lyd også. Det er jeg helt enig i. Jeg spiller mye god musikk hjemme og gjerne latino.

Hva gjør du for å få energi og oppleve livsglede i coronatider? Skriv gjerne en kommentar

Foto: Lars Sten Rørvik