Annonse

Hva er galt med sjokoladekalender? At barna får litt sukker er bedre enn at du sliter deg ut og kommer i gjeldskrise grunnet dyre kalendergaver.  Enig eller uenig?

Jeg er inspirert av programleder Anne Lindmo – som har delt en video om hysteri rundt gavekalendere. Folk bruker tusenvis av kroner på kalendergaver til barna! Se hennes video her: Hva er galt med sjokoladekalender?

Selv påstår hun at hun lager kalenderen av lommerusk!

I år skal vi bruke 1,19 milliarder  kroner på gavene som åpnes daglig fra 1. desember og frem til julaften, spår DNB.  Nå må vi få slutt på denne galskapen! Barn skal ikke ha svindyre gaver i 23 dager før julaften. Det er hysteri og kan ødelegge magien med gaver på julaften.

Da jeg var liten fikk vi en rosinpakke eller en lapp hvor det sto ”du får bestemme en middag.” Det var ikke dyre slalåmstøvler og headset til flere tusen kroner!

Mine barn fikk sjokoladekalender – det var det jeg rakk – og de var fornøyd med det. Dumt med sukker, yes, men i adventstiden blir det litt godis enten vi vil eller ikke.

Aktivitetskalendere er sunnere og veldig kreativt, men hvordan skal du rekke å ta med barna på aktiviteter hver himla dag i travle desember? For et mas! Jeg linker til adventsboken til Bjørg Thorhallsdottir dersom du har tid til eventyr og aktiviteter. Se her.

Selv synes jeg det får holde med en rosinbolle, litt gløgg, kakao, et eventyr, en kino eller noe hyggelig på TV.

Det er forresten ikke bare barna som skal ha kalendergaver, men også kjæresten. Jeg så en desperat mann løpe rundt på Kondomeriet for å finne kalendergave til dama, men han lot seg ikke lokke verken av massasjeolje eller vibrator fra Fifty Shades of Grey-serien og løp like forvirret ut igjen.

La oss slippe a. Tenn noen lys og sett på noe god musikk på Spotify og kjøp klementiner. Det får holde i massevis. Kjør debatt!

Les VG-sak om samme tema her: 

Adventsklem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger.

Kontakt meg på tinecec@gmail.com