Annonse

tørt hår hårkur

 Jeg har helt spesielle ting jeg gjør for å holde høstdepresjonen unna. Kanskje noe av det virker for deg også.

Jeg er flink til å motivere meg selv og er ofte i godt humør, men jeg har også en mørkere, melankolsk side som kan gi meg problemer.

Sleepy eyes

Etter en ferie, når mørketiden setter inn og energien forsvinner, er det lett å bli smådeprimert. Men med enkle knep, kan jeg møte dagen med et smil i stedet for å dyrke tungsinnet.

  1. Jeg spiller glad musikk. Jeg shazamer musikk jeg hører på radoen og på treningssenteret og adder de til min Spotify playlist. Jeg har også addet musikk som gir energi ved å lytte meg gjennom min sønns spillelister. De unge kan det her med god rytme og driv. Jeg hører i løpet av de 10 første sekundene av sangen om den vil dra meg ned eller opp og velger og vraker utifra dette. Prøv! Det virker! Så får andre heller le av at jeg spiller Bailando av  Enrique Iglesias 10 ganger på rad. Det er jeg og ikke de som smiler på kjøpesenteret etterpå. Jeg liker triste ballader også, men det er helt katastrofe å spille de på en dårlig dag. Styr unna.

Tines special playlist – for spesielt interesserte….  Sjekk Tines special playlist på Spotify. 🙂

Trening gir mestring og glede: Her er sangen vi danset til i zumbatimen og som er enda bedre på video:

2. Jeg prøver noe nytt. Bytt frisør! Ta hodebunnsmassasje og be frisøren style en ny frisyre! Prøv en treningstime du ikke vet om du liker. Join en ny venneklubb. Hjernen trenger forandring og kanskje lurer du den til å tro at du er i godt humør i stedetfor lei deg.

sanzfrisør 2sanzfrisør2sanz3etterfrisør

Foto fra Sanz frisør Frogner. Det var dyrt her. Men jeg elsket interiøret og servicen var bra. 🙂

3. Les aviser på café. Jeg digger dette. Jeg velger meg ut en café med lite mennesker og alltid steder hvor minst to andre også sitter alene, Slik føler jeg at jeg er ”en av gjengen”. Og så hører det med å prøve noe nytt på menyen. I dag koste jeg meg med søtpotet-frites med majonesdipp. Deilig, og kostet bare 39 kroner.

søtpotetcafeski

Happy på Ski Storsenter i dag med ukens rimeligste lunsj.

4. Kjøp nytt treningstøy.  En fargeglad topp eller to gjør det mye mer gøy å trene. I dag lette jeg etter noe rosa, men så gustenblek og fæl ut i den fargen, så da ble det oransje, som ga meg ekstra glød. Gleder meg til å teste den på neste zumbatime. Små gleder gjør hverdagen bedre.

toppbøker

Små gleder: Ny topp i fin farge. Ny bok hentet på biblioteket. Kul dagbok. Da gjør det ingenting at det regner.

5. Jeg kommer meg ut. Gå tur, sug inn høstfargene og ta bilder med mobilen din av de vakre trærne og de flotte høstbladene.  Bildene kan du gjøre enda mer fargesterke via filtere på Instagram eller andre apper, som f.eks den nye appen kjæresten til sønnen min nettopp viste meg: Repix. Hjerter er gøy, de gjør meg glad.

hjertetreMade with Repix (http://repix.it)  Made with Repix (http://repix.it)

6. Jeg snakker med  fremmede: Si noen hyggelige ord. Flørt! Dette tipset har jeg stjålet fra A-magasinet. Men det virker. Gir du et smil til han som sitter i kassa på Rimi, får du garantert et smil tilbake, og du smiler hele veien hjem fra butikken. Glede smitter.

hundtine

7. Velg humor i stedet for kulde og avvisning: Lørdag kveld ble jeg ”overfalt” av en ung, velkledd, pen og beruset herremann på et utested. Han tok armen rundt meg. I stedet for å blir sur, ba jeg ham ta et bilde av meg med mobilen min. To vakter kom litt senere og ba ham finne jakken sin og forlate stedet; de hadde fått beskjed fra baren om at han hadde drukket 11-12 whisky. Den unge mannen var veldig uenig i at han var for beruset: – Seriøst! sa han høflig, og pekte på meg som støtte. – Mener dere at jeg må gå? Et par bekjente kom bort til meg etterpå  og lurte på om denne unge mannen hadde plaget meg? Nei, tvert imot, han hadde gitt meg en opplevelse: Hvem har ikke tabbet seg ut og drukket for mye på byen eller kjenner noen som har gjort det? Den unge mannen hadde samme navnet som min sønn, og det syntes jeg var litt morsomt.  I flere dager humret jeg over dette møtet, og etter at jeg var ferdig med å le, lurte jeg på om jeg skulle melde meg som natteravn eller frivillig på en ungdomsklubb. Det hjelper å tenke kreativt, og kan du hjelpe andre i samme slengen blir det enda bedre.

shuffelboard

Lørdag: Joinet venneklubb, prøvde ny sport; shuffelboard, ny øl; belgisk Vedett og traff T.  som hadde fått litt for mye whisky. 🙂

8. Bli kjent med noen utenfor din vanlige krets. Ikke rart du kjeder deg om du alltid henger med de samme folkene. Selv joinet jeg en middag med InterNations, et samfunn for utlendinger i Norge. Det er berikende å treffe folk fra andre kulturer, det er gøy å henge med folk som er eldre eller yngre enn deg og med ulik bakgrunn. Ingen kjeder meg mer enn folk som er nøyaktig lik meg. For støtte er det fint, men for å oppleve noe nytt, må du og jeg ut av komforsonen.

internations

Glede: Dette bildet fikk jeg låne helt gratis av InterNations. 😉

9. Se morsomme filmer og kjøp en feelgoodbok eller et ukeblad/ livsstilsmagasin. Drøm deg bort. Drømmer er gratis, drømmer gjør det verdt å leve. Den tunge kolossen av en roman kan du gjemme til lysere tider.

hellasminner

Drømmer: Blant annet om Hellasferien med venner i sommer.Bildet er tatt av Inger Anne. 🙂

10. Ikke minst: Vær som du er! Jeg betalte en interiørdame noen tusenlapper for å komme hjem til meg og fortelle meg at bokhyllen min var for voldsom og at interiøret mitt sendte ut ulike signaler; mykt på den ene siden, hardt på den andre. Først tok jeg det veldig på alvor, jeg lurte på om jeg hadde en splittet personlighet og  så for meg alle de enormt mange tusenlappene jeg måtte bruke for å få stuen tilnærmet perfekt. Dernest tenkte jeg:

– Drit og dra. Stuen min og jeg er bra nok som vi er. Jeg drar til Tyrkia og bruker pengene der!

branok

 

God høst!!!

naturbilder

Et siste tips; bruk sommerklærne(og stranden)  så lenge som mulig, på ren trass. Det er ikke vinter før skjørtet og havet fryser til is. Og det finnes strømpebukser i alle mulige tykkelser, størrelser, mønstre og kulører.

sommerennåstrømper