Annonse

Hva skjedde med Bridget Jones-stjernen? Hva skjedde med Phoebe fra Friends? Hele verden er i sjokk når kjendis-kvinner viser seg mange år etter og ser annerledes ut enn før. Når ser kvinner bra nok ut? Kan vi ikke bare få se ut som vi vil?

reneeførogetter

Verden fikk sjokk da Bridget Jones-stjernen Renee Zellweger viste seg med kjæresten på prisutdeling nylig. Kjendispressen skrev med store bokstaver: Hvem er dette? Det ligner ikke på Renee Zellweger! Dette er ikke den Bridget Jones vi kjenner!

Deretter ble skjønnhetseksperter tilkalt: De sa at hun hadde gjort enorme endringer med utseendet sitt: Løftet øyelokk. Ramlet i botox-spannet. Noen mente hun hadde ødelagt utseendet sitt og aldri ville få en filmrolle igjen. Noen sa at hun så bedre ut enn noensinne. Andre igjen lo skadefro og sa at hun riktignok så ut som en filmstjerne, men da som en yngre utgave av Glenn Close!

Selv tok Renee oppstandelsen med  ro: Hun ble spurt om hun hadde tatt plastisk kirurgi, men svarte at det var latterlige påstander: Hun er glad for å høre at hun ser godt ut i en alder av 45. Det er, sier hun, fordi hun lever sunnere enn før, har funnet lykken med en mann og tar bedre vare på seg selv.

Da noen tok bilder av henne i joggetøy noen dager senere, usminket, så hun visst mer ut som seg selv igjen. For en lettelse for den sjokkerte del av verden: Kanskje skyldtes det rare utseendet bare dårlig makeup??!!

reneenormal

Renee Zellwege måtte spise seg opp til rollen som Bridget Jones. Hun så ikke ut som seg selv den gangen heller. Men mange år etter venter verden at hun skal være nøyaktig lik sin gamle rollefigur. Mystisk.

Om det ikke bare er en måte å trykke ned kvinner på da. Alle vet at du er ferdig i Hollywood etter fylte 40 om du ikke heter Meryl Streep.

Hadde det vært bedre at Renee fremsto med grått hår, rynker og 20 kilo tyngre? Ville verden likt henne bedre da – eller ville de istedet brølt: – Stakkars, hva har skjedd med henne?

spiseoppbridget

 

Det er et enormt press på kvinner i dag for å se unge og vellykket ut. Men, som flere eksperter har pekt på: Vi blir eldre. Vi prøver å gjøre det beste ut av det, trene, leve sunt, ta vare på oss selv, men alderen inntar de fleste til slutt. Samtidig forventes det at vi ser freshe ut. Hvem kan blame noen for å friske opp huden med botox, restylane eller lignende skjønnhetsbehandlinger? Jeg har selv intervjuet leger som har sagt at dette kan være god terapi for enkelte i vanskelige perioder i livet. Især om man opplever sykdom.

Enda verre ble det da lyshårede, morsomme Phoebe, en av stjernene fra Friends-serien gikk ut usminket i regnvær i selveste Los Angeles. Knips, knips, der ble hun foreviget – og verden var i sjokk igjen.

side2phoebe

Hva i all verden har skjedd med Lisa Kudrow (51) ? Mangel på botox denne gangen, da, kanskje. Eller bare slem fotografering i dårlig lys på en verst mulig dag.

side2phoebebil

Faksimilen fra side2 viser stjernen på vei ut av bilen sin i kraftig regnvær. (over.) Lisa er kjent for å være en naturlig skjønnhet og se godt ut i en alder av 50. Men ikke denne dagen.

Jeg har vært i pressen lenge, og vet hvor stor forskjell sminke, styling og riktig lyssetting kan gjøre. Samt retusjering – som er poppis i dag. Du kan gjøre de fleste endringer i photoshop: Fjerne rynker og uren hud, gjøre folk smalere, høyere, vakrere, freshere.

Så egentlig har jeg ikke noe jeg skal ha sagt. Jeg har vært endel av bransjen. Sjokkbilder av kjendiser på en dårlig dag har alltid solgt blader.

sminkeogutenphoebe

Det er bare ikke så morsomt lenger. En av grunnene kan jo være at jeg ikke lenger er 25 og også selv kjemper mot forfallet. Når jeg ser bilder av meg selv for 20 år siden, ser jeg at utseeendet har tapt seg. Det er naturlig, men også leit.

Hvem vil ikke være forever young? 🙂 Men igjen, når ser kvinner bra nok ut? Kan vi ikke bare få se ut som vi vil?

Foto: Diverse faksimiler/eksempler fra side2 og internett.