Annonse

Det er ingen vits å kaste seg på en cycling marathon eller en crosstraining om du er utmattet, stresset eller trenger ro. Kjenn etter hva du trenger akkurat i dag. Jeg landet med yoga.

Den nitti minutters yogaen er egentlig litt kjedelig. Det skjer lite der. Vi ligger mesteparten av tiden på gulvet  med pledd over oss og strekker litt her og der mens vi hører instruktøren prate.

Foto: Elixia

På rastløse dager med mye energi velger jeg styrke-timer eller dansetimer som zumba. Da er det deilig å trene til fartsfylt musikk.

Men i dag er hodet loadet og jeg trenger ro. Det som skjer er at nakken endelig begynner å slappe av og spenningene i skuldrene forsvinner mens jeg hører instruktøren si de ordene jeg og de andre i rommet trenger.

Hun sier ting som «uansett hva slags motstand du føler nå og uansett hva du tenker på, selv det som er umulig å tilgi,» gi slipp på det. «Det er mulig,» sier hun, «å tilgi det utilgivelige. «Alle er på sin egen reise og i sin egen utvikling,» sier hun, «og det er derfor de handler som de gjør og sier det de sier og reagerer som de gjør. »

Hun ber oss være i nuet og elske oss selv, den kroppen vi har og slippe alt annet.

Det er lettere sagt enn gjort i en travel hverdag der jeg stort sett har mye å tenke på. Jeg har en aktiv hjerne som jobber på høygear og den tar kun pause om jeg er i flyt – på ferie – eller i noe jeg driver med hvor jeg er engasjert – som skriving eller vann-aerobic.

Men i dag funker det. Instruktøren byr på bøttevis av trøst og vi er mange som føler det.

Namaste.

Jeg går en tur etterpå i dagslyset, nyter de fine høstfargene og tenker at det er en fin dag.

Tilbake ved macen merker jeg at tankene har skiftet retning og energien er tilbake.

Ha en fin dag. 🙂

Klem fra helsetine

Trenger du å kontakte meg? Mail til tinecec@gmail.com