Annonse

Hvem er du i Sex and the City?

 Jeg vil gjerne være Carrie, frilans-skribenten med dårlig råd som skriver om sex og samliv, som har trøbbel med kjærligheten og som elsker en vanskelig mann som ikke klarer å dele følelser, Mr. Big.

Jeg er skribent. Jeg har ikke så mye penger. Jeg liker å skrive om sex og singelliv. Jeg er kreativ, jeg analyser det meste og er flink til å snakke om problemer. Jeg liker Mr. Big også. Men tydelig ikke godt nok.

sex-and-the-city-the-movie-636-380

CARRIE: Du minner mest om Carrie Bradshaw. Du er kreativ, bruker mye tid på å analysere livet ditt og du er god til å snakke om problemene dine med venninnene. Du er opptatt av mote, du elsker klær og sko, og du har en misunnelsesverdig garderobe.

For nå har jeg tatt testen tre ganger og ender enten opp som Samantha, den livsglade, spontane damen, med stor appetitt på livet – eller Miranda, den kyniske forretningskvinnen som dater en kelner.

Jeg viste sønnen min bildene av de fire sex- og singelliv-venninnene, og spurte hvem av de han syntes jeg lignet mest på rent utseendemessig; og svaret kom raskt: Miranda.

SHIT.

Jeg har krøller også, som Carrie! Jeg har til og med den lille skjønnhetsflekken som hun har, nederst i ansiktet. Så hvorfor er det ingen som synes jeg ligner på henne? Det er til å bli smågretten av! Det må være shoppingen det skorter på, for jeg blir ikke glad av nye sko, iallfall ikke så glad som henne.

Forresten, en dame på en ferietur har sagt det: Carrie, det er henne du ligner på. Men en av tusen er ikke nok. 🙁

Jeg synes jeg kan huske at jeg, da jeg tok  testen for noen år siden, til min fortvilelse endte opp som

CHARLOTTE: Charlotte York Goldenblatt. Du er en veldig god venninne, og du elsker luksus og kvalitet. Du er glad i tradisjoner og romantikk, og du foretrekker å være i et fast forhold.

Fortvilende, fordi hun er den kjedeligste av dem! Hun tør ikke engang prøve en ny matrett på ferie, og hun blir syk av den minste lille utskeielse. Hun drikker kakao også, mens resten av jentegjengen drikker Cosmopolitans. Dette er jo ikke meg. Jeg kan være litt naiv og godtroende, som henne, men jeg  har venninner som er mye mer Charlotte enn meg. De innrømmer det også.

sex-and-the-city-movie-cover-02-636-380

Å ligne på Samantha Jones, derimot, det er en fortvilelse i den andre enden. Det er ikke noe man deler på Facebook. Hun er jo søt, men helt håpløs i forhold til menn, og har også en litt for stor apetitt på menn til at man har lyst til å skryte av det. Jeg skulle ønske jeg var like tøff som henne. Men det er ikke sant. Jeg er langt mer følsom.

SAMANTHA: Du minner mest om Samantha Jones. Du er impulsiv, har stor appetitt på livet, og du er ikke fremmed for å eksperimentere og prøve nye ting. Og så er du en veldig god venninne.

sex-and-the-city-2

 

Da er det bare en igjen, nemlig

MIRANDA: Miranda Hobbes. Du er selvstendig, intelligent og du vet hva du vil. Du er litt kynisk når det gjelder forhold og kjærlighet, og du sier klart ifra til venninnene dine hvis de blir altfor avhengige av kjærestene sine.

Hmmm. Jeg er selvstendig, intelligent, men kan også være usikker og vet ikke alltid hva jeg vil. Jeg kan kanskje være litt kynisk til tider, men jeg er snill og jeg har et godt hjerte.

Jeg har ikke det røde håret hennes heller, jeg har langt, lyst hår og krøller som Carrie.

Men jeg har som Miranda, datet en kelner. Kanskje flere. Jeg er ikke helt sikker.

Jeg elsker sex og singelliv. Jeg ha sett serien og filmene flere ganger, Jeg har vært på ferie med singelvenninner og diskutert med dem; hvem ligner vi på? Hvem av oss er Carrie, hvem er Samantha, hvem er Miranda og Charlotte?

Kanskje ingen av oss er enten den ene eller den andre. Kanskje de fire jentene gjenspeiler forskjellige deler av kvinnerollen som vi alle kan kjenne oss igjen i.

Men i dag er jeg Carrie Bradshaw. Det er bare hun som sitter hjemme på en grå søndag og skriver epistler som denne.

Testen er lånt fra Costume. Ta den her:

Hvem ble du?