Annonse

Nå er jeg drittlei av å høre klager om  hvor dyrt alt er i Norge! Mye er billig og gratis bare du ser etter. Men da går det ikke å være snobbete! Så ikke kom til meg å si at Nille, Subway og Kiwi ikke er bra nok for deg!

Read English version.

Jeg har sagt det så mange ganger nå, til alle som klager over hvor dyrt det er i Norge: Alt er ikke dyrt her! Du må bruke øynene og se bedre etter!

  1. På Narvesen får du en stor kanelbolle eller croissant med stor valgfri kaffe til kr 25. Laster du ned Narvesen-appen, får du den femte dealen gratis. Er det dyrt? Selv i Spania tror jeg du sliter med å få det billigere.
  2. Du kan fiske din egen fisk – helt gratis.
  3. Drikkevann fra springen er gratis og ufarlig å drikke  – og det smaker godt også.
  4. Du finner billige internasjonale restauranter og øl i Oslo øst – dra til Grønland. Mange utlendinger vil skryte av at de har spist på Aker Brygge/Tjuvholmen, men der forsvinner pengene fort!
  5. På Grønland finner du også billig frukt og grønt, klær og alt mulig annet og en internasjonal atmosfære.
  6.  Spis lunsj på McDonalds eller Subway. Dagens Sub med kaffe og kake får du helt ned i 50 kroner. Er det dyrt?
  7. Sjekk ut gratis eventer i Oslo. Språkcafeeer mm! Noen dager er det gratis på museum og med Oslopass reiser du gratis.
  8. Velg AirbnB, hostels eller bo på Oslos billigste hotell, Anker hotell. Anker hostel er rett ved siden av. Skal du bo fast her, så trøst deg med at vi har ikke råd til stor leilighet på Frogner i Oslo vi heller. De fleste av oss bor utenfor bykjernen fordi det er billigere.
  9. Du må kutte ut snobbevanene! Mange synes det er flaut å kjøpe brukt på Fretex eller få gratis møbler på Finn.no. Men kjære venn, da fortjener du å være fattig! Selv nordmenn bruker de tjenestene her og mange av oss handler på Rema 1000, HM og Cubus og spiser frossenpizza. Jeg har forresten også hatt perioder med dårlig råd og vært alenemor – så ikke kom til meg og klag!
  10. Steder som Frognerparken og Ekebergparken kan du besøke helt gratis. Ha med deg matpakke, eller kjøp deg en börek i innvandrersjappa i stedet for å bli loppet i turistfellene. Tur i skog og mark koster ingenting, og du får frisk luft på kjøpet.

Og du – ikke si at vi er lite vennlige. Smiler du og ber høflig og innstendig om hjelp, så hjelper vi. Ellers tror vi at du vil være i fred og det er derfor vi ikke sier noe!

Velkommen.

PS: Skjerfet er fra HM og det var dritbillig.

Hilsen fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com

Les også: Gratis arrangementer i Oslo.

Watch: Surviving Oslo on a budget (YouTube)

Watch: 10 ways to travel Noway on a budget (YouTube)