Annonse

«Jeg elsker Hvervenbukta! Stedet er en perle – for oss som trives her. :)»

Se alle bildene mine fra Hvervenbukta i dette innlegget!

Jeg har mange gode minner fra Hvervenbukta sør for Ljanskollen i Oslo. Fra oppveksten på Ingieråsen i Oppegård kommune var veien aldri lang dit verken på joggetur eller på sykkel.

Hvervenbukta føles som en del av Oppegård, selv om stranden ligger i Oslo. Det er jo bare stien ned fra Mastemyr, så er vi der!

Ingierstrand har aldri vært mitt sted, mens Hvervenbukta alltid har føltes riktig. I dag tar jeg bilen når jeg vil bade i sjøen fra svabergene eller gå tur. Som badested er det best litt vekk fra barnestranden.

Nå på høsten nyter jeg alle de fine høstfargene. 🙂 Jeg elsker de store, gamle  troll-trærne, cafeen, sjøen og svabergene.

«Å gå tur ved sjøen er ren terapi for meg, og særlig på solfylte dager.»

Jeg liker meg mye bedre her i åpent landskap enn i skyggefylte skoger.

Og jeg digger å ta bilder her! Jeg har tatt hundrevis av naturbilder, til alle årstider.

Bildene jeg har tatt på mine mange turer rundt Hverven, er mye delt og likt på Facebook og Instagram.  Nå deler jeg de på bloggen også.

Ett år jeg hadde frozen shoulder, gikk jeg tur her hver eneste dag. Etter det ble jeg litt lei. Men nå er jeg på Hvervenbukta igjen, rett som det er. Nylig ble det en fersk hvetebolle og kaffe på kafeen, Anne på landet også.

Jeg er spent på renoveringen av det gamle badehuset. Åpner restaurant der neste sommer, slik det var før? Det var så hyggelig med noen gode retter og vinservering.

Har du fine bilder fra Hvervenbukta, så send meg de gjerne.

Hva er dine beste minner fra Hvervenbukta? 🙂

Vi ses på Hverven. 🙂

 

  

Hvervenbukta er sunt, året rundt. 🙂

Hva er dine beste minner fra Hvervenbukta?

Har du flere opplysninger om Hvervenbukta, så setter jeg pris på en kommentar.

Jeg er journalist og blogger fra Kolbotn
Kontakt meg på tinecec@gmail.com
Alle fotos: Tine (copyright)

Litt historie: Hvervenbukta er en badestrand i Oslo, sør for Ljanskollen på østsiden av Bunnefjorden. Hvervenbukta ble kjøpt av kommunen i 1937, og utgjør sammen med Ljanskollen og Fiskevollbukta et sammenhengende frilufts- og strandområde.En paviljong i rokokkostil, som opprinnelig tilhørte gården Stubljan, brukes som kafé ved stranden. Den ble bygd på 1700-tallet. Her ble gjester mottatt når de kom i båt fra Christiania for å delta på fester på herregården. Gården brant i 1913, men deler av grunnmuren er synlig. Det er også satt opp en minnestein med navnene på gårdens tidligere eiere. Sør for Hvervenbukta ligger et motorsenter for ungdom.