Annonse

Mange kvinner tør ikke å fortelle om at de strever med overgangs-plager. Svetting, hodepine, for lite søvn og leddplager kan gå på humøret løs! Les om hvordan suksessforfatter Anne B. Ragde taklet plagene – og få hennes beste tips.

Vi snakker sjelden om det. Iallfall vi kvinner som vil være evig unge og attraktive og bli tatt på alvor som alle andre. Med det samme du sier at du er i overgangsalderen, er løpet kjørt. Å, hun sliter med kvinneplager. Hun er såå gammel, ja. Da orker hun sikkert ikke så mye. Kanskje liker hun ikke sex lenger, heller..

Er det slik vi er redde for at folk tenker?

Bedre å tvinge på seg pinetrange jeans, høyhælte sko, møte verden med et stivt botox-smil og tørke svetten i skjul på do?

Eller er det tvertimot slik at dette er tiden hvor vi kvinner ENDELIG er ferdige med krevende småbarn, sure tenåringer og høye krav både på jobb og hjemme og kan nyte livet og være oss selv fullt ut? Gi fullstendig blaffen i hva andre mener, enten det kommer fra familie, venner eller fremmede?

Anne B. Ragde torde ikke ta hormon-medisin. Mange andre gjør det, og får et bedre liv. Men da suksessforfatteren endelig var ferdige med svettehelvetet, opplevde hun en lykkerus. «Herlig å være en ufruktbar kvinne,» betrodde hun meg i intervjuet som har stått i ukebladet Her og Nå.

Anne ga meg også sine beste tips – som det ikke ble plass til i bladet – men som jeg deler med deg her. Det beste tipset til forfatteren er at sexlivet kan bli så mye bedre når man er voksen kvinne: Man tar ikke seg selv så høytidelig lenger, slipper å tenke på prevensjon og kan slappe mer av. «Bare å kjøre på,» oppfordrer Anne. Og den vil replikken vil jeg gjerne være med henne å feire. Heia alle som er ferdig med svette- og hetetokter og har fått et helt nytt liv! Hvem vil ikke være en sexy, ufruktbar kvinne? 😉

Ha en fantastisk kveld, og kjør på! 🙂

Klem fra Helse-Tine

50 2-7

Annes oppmuntrings-råd:

  1. Ikke fortvil om hete- og svettetokter setter deg ut. Det er lys i tunnelen. Plagene går over! Og da blir alt så mye bedre.
  2. Det er ingen grunn til å føle deg mindre kvinnelig fordi du ikke er fruktbar lenger. Vil du virkelig ha et barn etter fylte 50? Hvis ikke, nyt at du slipper stresset med mens og PMS. Du slipper å bruke prevensjon, kan føle deg friere og få et bedre sexliv. Det er bare å kjøre på.
  3. Ta fettsyrer for å unngå leddsmerter og bruk naturlig østrogen i form av stikkpiller i skjeden for å motvirke tørr skjede. Stikkpillene hjelper også mot urinlekkasje.
  4. Nyt livet som moden kvinne. Føl deg som 20 igjen!
  5. Kom deg ut. Selv sykler Anne og går turer i skogen med familiehunden, en boston terrier. Hun liker å plukke sopp og bær og lager blant annet granskuddsirup som skal være stappfull av C-vitaminer.

Les Her og Nå -intervjuet med Anne her:

15_no_hn_35_anne_b._ragde_40466 

Anne B Ragde (57) er en norsk forfatter, oppvokst i Trondheim. Hun er spesielt kjent for romanen og TV-serien Berlinerpoplene og de to oppfølgerne. Anne har gitt ut over 40 bøker og solgt mer enn en million bøker. I 2013 ble hun bestemor til lille Sverre.

 Foto: Lånt fra Oktober forlag og filmen 50 shades of grey