Annonse

Skal vi ikke få julebord heller nå, ledelsen kutter ned på alt! Det er urettferdig.  Vi trenger noe å glede oss til  på denne tiden av året. Ikke ta fra oss julebordet!

Mange hardt arbeidende ansatte får ikke julebordet sitt i år. Ledelsen vil kutte det ut. De bruker argumenter som for dyrt, for mye fyll og de mistenker at de ansatte ikke vil komme på jobben dagen etter.

Det er neimen ikke mange goder igjen nå. Alt skal spares inn på: Det koster for mye å sende ut brev til kunder, alt skal gjøres per chat eller mail, ikke får vi reise lenger og vi skal gjøre jobben vår raskere og rekke over enda mer per dag – ellers er vi nestemann som ryker ut på sluttpakke!

Jeg synes julebord er en hyggelig tradisjon. Hva synes du?

Mange ansatte synes det er like greit, i følge NRK. Det blir for mye drikke og spetakkel og de savner det ikke. Men hva med alle de som har gledet seg til å møte kolleger over en hyggelig prat denne ene gangen i året: Få servert god mat på fin restaurant. Kanskje litt underholdning. Skal de sitte hjemme med pølser og potetstappe denne kvelden også. Det er urimelig.

Jovisst er det noen som alltid drikker for mye og raver rundt med slipset på snei og snøvler noen dumme ord – men de hyggelige er i flertall. Og vi får ikke festen vår lenger. Julebordet. Det norskeste av det norske. Det vi liker å inkludere våre nye landsmenn i: – Julebordet vet du, det er viktig for oss her i dette kalde landet, dit må du komme, det er der det skjer.

Ansatte fra andre land har fått klar beskjed om å ikke ta juleferie før julebordet. Det er obligatorisk!

Og nå er det slutt på det.

«Vi får ikke ha det moro lenger.»

Ikke flørte i baren med han på regnskap eller le med hun i kassa ved det pene bordet der det blir servert rødvin og ribbe, lutefisk eller pinnekjøtt og en liten akevitt.

Nei, for sjefen er lei av julebordet. Det er gammeldags.

«Åpen bar blir misbrukt, det får holde med en bong.»

Forresten får det holde med en julelunsj. Vi kan ha det i kantinen. Vi ber de lage litt ekstra lapskaus og serverer gløgg uten alkohol. Neste år gir vi pengene til veldedighet. Så slipper vi å høre klagene til de ansatte en gang til. Eller vi burde kanskje gi dem en julegave så de ikke blir altfor skuffet. En billigtur med danskebåten i januar  blir for mye styr. Hvor var de skrapeloddene vi hadde igjen fra siste styremøte?

Julebordet – det norskeste av det norske – er på vei ut! Hva synes du om det? Det er jo helt krise at de vil ta fra oss det også!

Klem og juleforståelse fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger og glad i en fest.

Mail til tinecec@gmail.com

Bildet øverst i artikkelen er tatt i Barcelona; og der kan de dette med fester – fiestas. De skjer hver uke og blir nok ikke kuttet ut med det første.  Så hvorfor skal vi miste vår eneste julefest her oppe på bjerget?