Annonse

Feriestedet på Mallorca var pakket med tyskere, og alle snakket til meg på tysk. Det er uhøflig.  De bør snakke til turister på engelsk eller spansk.

Hola! Jeg er med noen bekjente på  Mallorca for å nyte noen sensommerdager. Nærmere bestemt er vi i Paguera, en halvtime utenfor Palma. Hotellet Cupid´or er hyggelig nok, selv om reisefølget har tatt feil og egentlig ville tatt inn på Cupido. Navnene minner om et erotisk magasin, men er  helt decente steder. Vi er altså på Cupid´or noen kvartaler opp fra stranden og ikke Cupido rett nedenfor. Mulig vi gikk glipp av noe der, for der vi bor er det ikke et snev av romantikk i luften. 😉

Etter et par dager i denne ferieidyllen, er jeg mettet på alle mulige vis. De er lei av turister her og de er lei av tyskere og 99 prosent av de jeg møter snakker til meg på tysk.

«De er lite serviceminded, de smiler ikke, de snakker høyt og hardt på tysk fordi de tror at jeg som så mange andre turister er fra Tyskland.»

Jeg er i Spania for å lære spansk og synes det er meget uhøflig og irriterende. På ferie vil jeg ha lokal mat, ikke tyske skinker, tysk meny, dårlig mat og tysktalende, sure kelnere! Mannen som leier meg solstolen er nesten aggressiv og vil ha pengene raskt. Det er dyrt og uvennlig og solstolen er hard og langt fra luksusvare. Fy for et sted!

Det er ingenting i veien med de tyske turistene på utestedene i byen, hver og en er de greie, det er bare så altfor mange av dem. Som norsk turist, føler jeg meg bortkommen. Jeg svarer kelnere og butikkansatte på engelsk eller spansk, og er jeg heldig kommer det et par innfødte gloser. Neste gang de ser meg, skriker de til meg på høylydt tysk igjen og ser ut som de ønsker meg dit pepperen gror.

Jeg føler at ferieidyllen har mistet sitt sæpreg totalt og blitt ødelagt. Tysk bratwurst til middag i morgen? Nei, ellers takk! Jeg drar aldri tilbake til dette skrekkens sted.

Jeg er norsk og jeg vil bli behandlet som sådan!  Jeg vil føle at jeg er i Spania!

«Så ikke snakk tysk til meg neste gang, og ikke vær uhøflig, snakk engelsk eller aller helst spansk og spander på deg et smil!»

Jammen har dere mye å lære av grekere og folk i Tyrkia. Der kan de service, de er blide og får deg til å føle deg velkommen!

Klem og auf wiedersehen (nicht) fra helsetine. 🙂

Trenger du å komme i kontakt med meg: Mail til tinecec@gmail.com