Annonse

Jeg er så sint at jeg har hjertebank. En bekjent som jeg var på date med for noen år siden har kontaktet meg med ønske om et nytt møte; han sier det kommer til å bli så deilig når vi kysser.

Tilfeldig nevner jeg at jeg skal ut å ordne neglene mine – han liker jo slikt? Jeg skriver det ironisk, for jeg har stusset på før at fotflørt i boblebadet bare teller dersom neglene er røde. At han er så opptatt av slike utenpågreier. Og svaret kommer fra mann rundt 60 med pondus og lite hår:

«Jeg liker damer med fine, lange negler, men ikke firkanta, det er turnoff.»

Jeg blir så satt ut at jeg sliter med å svare ham på messenger, for hendene skjelver.

«Jeg skal gi deg turnoff jeg, din gamle utvaska tørrpinn- slask! Hvordan tror du du ser ut sjøl? «

Jeg liker å se bra ut, jeg liker neglelakk også, men jeg har korte negler og det har han sikkert sett. Det jeg ikke liker er ydmykende kommentarer.

«I løpet av sekunder er jeg nedvurdert til et objekt han vil ha, ikke meg, ikke kvinnen, men et neglevesen med lange klør som kan rispe ham lett i låret mens han tømmer det siste ølglasset i den nedslitte sofaen på landet.»

Og det har ikke noe med følelser eller noe ekte å gjøre.

Nå får dere fanden ta meg skjerpe dere. Ja, jeg snakker til dere! Menn med aldersbonus rundt magen og ikke verdens mest sexy outfit. Ikke er dere særlig sjarmerende og morsomme lenger heller. Dere er mugne suringer!

«Men å, som dere krever av oss kvinner! Dere skal ha en sexy utklippsdame med store pupper og lange negleklør, helst mye yngre, og hun skal komme kjørende til dere langt inn i skauen der dere sitter med nisselue og møkkete vest og tre på seg en crappy nattkjole  i lakk som dere har kjøpt på en luguber nettbutikk.»

«Drøm søtt, lille mann! Det kommer aldri til å skje. Det nærmeste du noengang kommer til å komme en barbiedukke er en oppblåsbar en!»

Hva slags verden er det dere lever i? Jeg har vært medlem av venne-forum på internett der godt voksne, satte øldrikkende menn i 100 kilo-klassen  lister opp hvordan damene deres skal se ut. Helst skal de være langt yngre fotomodeller. Mens de selv sitter der på en nedstøvet hytte og ikke engang lukter godt.

«Fy, fy faen!»

Ja, jeg svarte det også. Han mente jeg svarte som en fjortis – men jeg er ganske sikker på at jeg ble utsatt for god gammeldags hersketeknikk og maktdemonstrasjon. Best å jekke ned dama med en gang, så hun ikke skal tro hun er noe.

Men vet du hva langt der inne i gubbekroppen: Jeg er ikke interessert i noen date. Så du får fotflørte med deg selv i det boblebadet!

«Nå begynner jeg å stille krav selv også. Likt for likt!»

«Jeg er en kul dame og jeg vil ha en ung, fyrrig mann, høy, mørkt tykt hår, kjekk, solbrun, trent og smidig, som tar meg med storm og sier at jeg er nydelig og verken sutrer eller er impotent. For vet du hva, det fortjener jeg.»

Og så kan jeg jo kreve at han stiller nydusjet, nybarbert overalt, med sexy lærtruse, rose i munnen og kommer rett fra hudpleie der han har tatt manikyr og pedikyr bare til ære for meg.

«Jeg skal prøve å roe meg ned, men ja, jeg er sinna! «

Denne posten startet på Facebook og fikk mye respons fra damer. Og vi er ikke imponert. Bare en syntes synd på mannen som hevder firkant-negler er turnoff og ville gi han og alle andre nisser i skogen en sympati-klem og ønske dem en god dag.

Jeg skalv fortsatt i stemmen da jeg var hos negledesigneren et par timer etter. Hun var ung og hun sa:

– Jeg hadde ikke brydd meg. Guttevenner i hennes miljø sier at de liker jentene best naturlig, slik som de er. Og ja!!!! det er det vi jenter vil høre. At vi er gode nok som vi er! De unge guttene har skjønt det. Det er slik du snakker til dama di, for å vise respekt, at du er glad i henne og for å bygge opp selvtillit. Jenter flest er selvkritiske, og de fleste av oss pynter oss mer enn nok som det er, og LANGT mer enn dere noen gang kommer til å ha fantasi til,  evner eller gidder.

Å kreve lange negler på en dame – og si at firkantede negler er turnoff – er totalt skivebom om du ønsker en date og noe mer. Hvis du ikke er George Clooney. Der gjør jeg et unntak.

Se deg i speilet og begynn å trene pappakroppen! Bestill en bli ny dag og ny boksershorts!

«Forresten liker jeg korte, lakkerte firkantede negler best, det er trendy, praktisk og fint og blir ikke ødelagt om man skriver mye på PCen.»

Så drit og dra langt inne i fuglekassa og nisseskogen og konglemarka!

Lange, påsatte acryl-negler koster forøvrig flesk og må fornyes hver 2. uke, så isåfall betaler du, nissemann, vi får sette opp en egen neglekonto og  et budsjett. Sånn 5000 kroner måneden, foreslår jeg. For jeg vil på dyr salong i byen og ha kaffe latte etterpå!

«Da liker de nok fort at vi ser naturlige ut igjen,» sa negledesigneren. Nemlig.

Norske jenter som jobber i neglesalonger og stadig vekk kommer hjem med lange, kunstferdige negler, har et motsatt problem: Gubbene deres ser det ikke engang. De kunne ikke brydd seg mindre. Så et kompliment er ikke av veien. Men det må gjøres riktig, og du må forstå kvinnepsykologien!

Sinnaklem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Mail meg på tinecec@gmail.com

Foto: Said. Privat bilde med en venn.