Annonse

Mobilen vekker meg lørdag morgen klokken ni og jeg lurer på hva i huleste jeg tenkte på da jeg meldte meg på en dansetime så tidlig om morgenen.

Halvt i ørska og med hodepine etter rødvinsglasset jeg tok til krimmen i går kveld, reiser jeg meg fra sengen og griper de første klærne jeg ser. Jeansen som jeg har gått i hele siste uken og en svart, utringet topp som gjør seg bedre på stranden i Spania enn i kalde vinter-Norge.

Etter å ha beveget meg ned trappen, lurer jeg på hva som gjør at kattene tror det er mat å få så tidlig om morgenen. Jeg setter på kaffetrakteren, gomler en mandarin, går ned den kalde kjellertrappen og ned i det triste kjellerrommet for å fylle skålene med kattemat. Jeg går opp igjen, fyller rykende varm kaffe i et stort krus og sitter helt stille i sofaen og nyter kaffen. Jeg har ikke klokke, så jeg skrur på TVen for se hva klokken er, og ser at den bare er halv ti og at jeg rekker å få med meg morgennyhetene på TV2 før jeg går ut døren.

Det er en ledig plass i Elixiagarasjen og den er trang, men jeg åler meg inn, og entrer senteret ca ti minutter før timen starter. Jeg må booke timen på nytt siden jeg er så sent ute, men det gjør ingenting, for det er fortsatt ledige plasser og god plass i salen denne lørdagen.

Instruktøren, Nadine, er et fyrverkeri av en trener og har en energi som kan ta pusten fra de fleste. Musikken består av trendy house- og club-music og er så høy at den får ørene mine til å vibrere, rytmene er så raske at bena knapt henger med, og vi skal lære trinn-kombinasjoner, dette jeg er så dårlig på.

nightclubbilde2

Jeg glir bakover i rommet for å ha litt større oversikt og gi meg selv et pusterom. Argh, der gjorde jeg noen feiltrinn igjen, og jeg husket heller ikke denne gangen akkurat hvor jeg skulle svinge rundt. Jeg ELSKER å svinge rundt, men det BØR  helst skje på riktig STED, og riktig VEI.

nightclub ELIXIA

Hjernen veksler mellom å fortelle meg at jeg er flink og at jeg ikke er 20 lenger. Med ett er jeg tilbake i russetiden der en venninne og jeg slår oss løs på dansegulvet på Ridderhallen og på Karjolen, Norges første diskotek. Hun var flinkere enn meg  på trinnkombinasjoner den gangen også , tenker jeg.

Selv hadde jeg en helt spesiell teknikk på Another ones bites the dust av Queen, eksen var imponert og kalte det for steppedans. Nå er det ikke Queen, men House og Club Music som gjelder, og jeg sliter med å få bena til å bevege seg raskt nok.

– Bare fortsett å danse selv om det blir noen feil, hyler Nadine inn i høyttaleren. Det gjør vondt i øret, ooooh yeah. Nå kommer naboene til Elixia i terrasseblokken der Kjell Magne Bondevik bor til å klage over støynivået igjen, tenker jeg.

La de klage, for her er det fest! Denne damen gir seg ikke, trass i feiltastiske bevegelser bakerst. Jeg gjør som jeg gjorde i discoalderen, jeg danser bare med og omsider svinger jeg også rundt på riktig sted .

Dette var siste time, betror en dame meg i damebadstuen etter timen. Jammen er jeg glad jeg rakk å prøve ut høstens store dansenyhet før den forsvinner fra timeplanen . For en forrykende start på en trøtt lørdag. Anbefales!

Dance tour OLD TIMES!!!

nightclub old times0001

 

MUSIKK TIL INNSLAGET:

OLD TIMES: Another one bites the dust av Queen. Sjekk partyshortsen! https://www.youtube.com/watch?v=9E-WasNzVpI

MODERN TIMES: Rio de Janeiro.  https://www.youtube.com/watch?v=J30pwIwfHeI

ELIXIA NIGHTCLUB: Høstens råeste dansetime. Kjenn rytmene til house og club music kombinert med de kuleste dansetrinnene som vil gi deg en fantastisk treningsøkt. Alle kan være med – slipp løs danseren i deg og få tidenes beste danseopplevelse! Dansefoto lånt fra Elixia Kolbotn.