Annonse

Vestkantbadet ligger på Solli plass i Oslo, vegg i vegg med Nav. Min første tanke er at om jeg måtte besøke dette Nav-kontoret, hadde jeg garantert hvilt ut på Vestkanbadet etterpå. Svømt noen runder i bassenget, tatt badstu og romerbad.

Vestkantbadetromerbad

For en perfekt plass å lade batteriene en høstformiddag. Klokken er 12 og jeg er ikke på hjemmekontoret, men på Vestkantbadet i Oslo og tester romerbad og badstu. Denne vekslingen mellom kaldt og varmt skal være sunt for helse og blodomløp. Jeg merker det allerede etter noen  minutter, at det er godt for kroppen.

Jeg har en vond arm og skulder i dag, og gleder meg derfor ekstra til to behandlinger: En saltpeeling og en kinesisk Tui na-massasje. Kinamassasjen skal være like god som klassisk massasje.

Svakt hører jeg noen si navnet mitt. Jeg ligger på en varm benk i den romslige badstuen og har nesten glemt at en behandler med navn Caress skulle rope meg opp etter en halvtime.

Denne saltskrubben jeg får av henne er bedre enn god. Den blir grundig massert inn over hele kroppen og føles både pleiende og rensende. Et godt alternativ – eller supplement – til massasje, tenker jeg.

Etter behandlingen er jeg tilbake i Romer-rommet for å dusje. Peelingen har vekket sansene og nå klarer jeg bedre å ta inn omgivelsene rundt meg. Den vakre musikken, den gamle funkisstilen, de tente stearinlysene. Stedet har sjel og historien sitter i veggene. Det er utrolig å tenke på at stedet åpnet i 1932, altså for hele 80 år siden!

Jeg smiler for meg selv der jeg sitter, både med tanke på alt som må ha skjedd her og i visshet om at jeg fortsatt har 25 minutters massasje til gode.

Kinesisk massasje

Tui na, som jeg skal prøve,  er den terapeutiske massasjen i Kina. Massasjen utføres på massasjebenk uten oljer, og skaL virke dypt ned i muskulaturen samtidig som den oppleves som en beroligende og avslappende massasje. 

Vestkantbadetmassasje

Caress spør om det er noe spesielt jeg hun skal ta hensyn til, og jeg nevner den vonde skulderen. Hun nikker forståelsesfullt og får løsnet på muskulaturen. Jeg føler meg i trygge hender og slapper helt av. Jeg har et håndkle over meg, og hun masserer med god kraft gjennom dette.

Etterpå henter jeg meg litt vann å drikke. Det eneste jeg kunne savne er et lite bord med frukt og nøtter.

Ute i friluft er jeg oppkvikket og føler meg med ett både sulten og kaffetørst. Jeg avslutter med en Americano og en grov scones på Wayne’s Coffee, rett over gaten.

Kaffebreak

Tar gjerne turen til Vestkantbadet igjen. Da uten å levne naboen Nav en tanke… J

JUBILEUM: Vestkantbadet fyller 80 år i år. Dette innlegget kom istand grunnet en hyggelig invitasjon fra badet.

MER INFO:

http://www.vkbspa.no/