Annonse

operaen i Oslo

Har fått meg ny kjæreste. Sant eller usant? Det jeg kan røpe er at vi hadde en hyggelig prat på Operataket. Han bød på et glass rosé, men dessverre kjørte jeg bil. Jeg visste ikke at han var kjendis før jeg skulle gå, og av det litt lyssky slaget. Og da er spørsmålet. Hvem er dette?

Her inviterer jeg til besøk på bloggen, helt klart. Det er ikke lett å lure folk inn på blogg en varm sommerkveld.

Men her byr jeg på gjettekonkurranse med litt spenning i tillegg.

Hvem var det jeg traff i dag?

Jeg var i Oslo for å ta nye bilder til bloggen min. Ikke bare var fotografen jeg traff ved operaen rene kjendisen selv – hun er tidligere danser ved operaen og har fått ny karriere.

Jeg traff en kjendis til:

Traff mann på bybesøk

Etter fotoseansen var jeg sliten i bena, og tok en pust i bakken på kafeen ved Opera-taket.

Det eneste bordet med ledig plass var okkupert av en mann som satt i telefonen. Jeg spurte om å få sitte, og han sa – ja – det er alltid hyggelig med pene damer! Så da så.

Bød på rosé

Vi pratet litt, og han bød på et glass rosé. Det måtte jeg takke nei til, jeg hadde bil i byen i dag. Mens jeg nippet til mitt glass med cola zero, spurte han hva jeg het.

Ulykker skjer når du er i farta

Tine sa jeg. Han sa han het Bjørn. Vi snakket om ulykker, som stupeulykker og andre fatale uhell, og han sa det ofte skjedde når «vi skal bare» gjøre noe. Ta den ekstra turen, det ekstra hoppet… Må bare hoppe, må bare klatre opp der, må bare rekke det ærendet.

Han fortalte meg at ulykker på arbeidsplasser ofte skjer fredag etter 12, derfor jobber han aldri da. «Skal bare skynde seg og bli ferdig.» Så skjer ulykken i iver og hastverk, i verste fall med worst case utfall. Skal bare.

Skal bare

Mye sannhet der. Kan vi ta et steg tilbake og gjøre litt mindre av skal bare? Finne litt mer ro. For vi er gjøre-mennesker, som hele tiden skal noe mer. Det kjenner jeg på selv også. Jeg blir ivrig og vil gjerne gjøre litt mer, delta her og der, ofte på samme dag. Så kan man spørre seg hvorfor vi trenger å være så travle. Om denne livsstilen de fleste stressede Oslo-mennesker har er særlig sunn i lengden.

Ikke stol på alle

Vi snakket om bilutleie også, for jeg vurderer å låne bort bil mens jeg reiser. Han sa at det gjelder å ikke være dumsnill. Å tenke på sikkerhet. Å sikre seg et depositum. Alle er ikke til å stole på. Ville vedkommende leid ut bilen sin til deg, sa han. Det er et godt spørsmål.

Han så nok at jeg var en bra dame og ville ikke at jeg skulle bli lurt. Jeg takket gladelig for tipsene, han hadde mer peiling på bil og forretninger enn meg. Hyggelig var han også. 😉

«Alle er ikke som deg og meg,» sa jeg.  Da visste jeg ikke hvem han var da. Hmmm.

Kjent – men ikke positivt

Før jeg skulle gå, sa mannen at han var litt kjent – men ikke på den riktige siden av loven. Det ringte ingen bjelle, selv om han hintet til Åsted Norge og flere ting i gråsonen.

Vi tar en selfie, så får du google , sa han.

Bjørn hadde ugler i mosen med et sted et stenkast unna, viste det seg. Da han pekte i retning av bygningen, skjønte jeg det. En kunstglad herre, om enn ikke  med gode hensikter. Faktisk hadde han hatt kjente malerier på veggen selv, noen korte, hektiske øyeblikk.

Hvem er dette? 🙂 

Jeg gjorde oppmerksom på at jeg er journalist med egen blogg.

Jeg elsker den nye stranden ved operaen og området rundt Bjørvika. Perfekt for en chill dag på byen, med eller uten rosé, sauna og/eller sjøbad og nye bekjentskap. Dessuten danses det salsa til heftige rytmer ute ved Den Norske Opera hver kveld, for den som vil ha litt mere livsglede.

Ikke glem Munch

For ikke å glemme Munch-museet like ved; det er absolutt verdt et besøk. De har kul bar på takterrassen og alle maleriene er forhåpentligvis intakt… Det siste kan være et hint.

Foto: Wikipedia v.  Andreas Haldorsen

Foto: Rafał Konieczny via Wikimedia Commons

Jodyno ved Wikimedia.

Hva er ditt yndlingssted i sommer-Oslo?

ps; ny kjæreste er selvsagt en spøk. 😉