Annonse

Tilfeldigheter og manifestering brakte meg til Gran Canaria for å feire jul og nyttår. Her er min opplevelse.

  1. Norsk julefeiring? Noe sa meg at jeg burde reise bort.  Like etter dukket det opp en billig flybillett til Gran Canaria med Ving. Manifistering. To uker tur retur for tusenlappen. Jeg kastet meg på.
  2. Jeg ønsket meg en reisevenn. Hun dukket opp på flyet. Hun satt der på plassen ved siden av meg, vi fant tonen og ble venner. En storesøster. Hun var norsklærer for innvandrere som meg, hun likte de samme barene og den samme musikken og hun liker å danse, som meg, ikke bare sitte stille på en stol..

3. Jeg ønsket noen å henge med og den norske kvinnen viste seg å ha en søster som bor på Gran Canaria. Sammen med disse to og søsterens venn fra Irland, dro vi på byen sammen i Puerto Rico og jeg ble invitert til  søsterens bursdag. Bildet under er fra rockebaren Shamrock som vi alle digger. Sanger og showman Kelly Marlow som opptrer her, ha ren heltestatus på Gran Canaria. Han er forlovet med en norsk dame. Alle jeg møter her nevner det, og jeg svarer hver gang; jeg vet det, jeg følger Kelly på Facebook.

.

4. Jeg ønsket å bo på Puerto Calma Holiday Club igjen og fant et godt tilbud her de 4 første dagene. Det var dyrt nok, altså, men med leilighet med stor terrasse, basseng, god stemning og god beliggenhet ved havnen og gåavstand til Puerto Rico var det verdt det.

4. Jeg ønsket meg en venn og en venn som jeg traff i Maspalomas på  Gran Canaria for noen år siden, tok flyet over fra England og ble med på feiringen.. Jeg ønsket også å leie rimelig leilighet i Puerto Rico og det dukket opp en dame på stranden som visste akkurat hvem jeg kunne ringe til. Den norske utleieren hadde ledig plass rett ovenfor stranden. Det var enkle forhold, men det holdt. Den grønne glitterkjolen fra PULL&BEAR  er det mest julete jeg fant på Mogan Mall

5. Jeg hadde drømt om den varme sanden og strandbarene på Amadores og gåturen langs strandpromenaden og var der både alene og med min venn. Vi smakte på sangria og koste oss i solen. Strandkjolen er min favoritt. Den er kjøpt i en butikk rett ved Spar ved Puerto Rico -stranden. En søt spansk jente  som jobber der, fant både strandhabitten og bikinier som passet perfekt. Den dagen følte jeg meg i flyt og at alt stemte.

6. Jeg var guide for min venn på det nye  shoppingsenteret i Puerto Rico, Mogan Mall. Han syntes det var «posh» i motsetning til det gamle senteret. Hans kommentar til bildet under: «Her kan du kose deg i Barbie-huset ditt.»

Rico Shoppingsenter – Mogan Mall for shopping – det gamle for live nights

Det nye senteret er perfekt for shopping. Men det er i det gamle senteret du finner alle dansebarene og alle de koselige restaurantene, og det er her det er åpne butikker når alt annet er stengt, for eksempel 1. juledag og 1. nyttårsdag.  Det er også i det gamle senteret du kan booke norsk julemiddag feks på Heia Norge om du er tidlig ute. Det var fullt siden september og jeg endte opp med å joine en norsk familie fra Bergen på Lillebrors restaurant istedet. Merk at også Valhall har norske events, bare sjekk på hjemmesiden.

7. Min venn dro hjem og jeg fikk omgangsyke. Det ble derfor en rolig julefeiring på meg med mye søvn og hvile. Formen var ustabil. Jeg var lei meg og nede. Alt ble snudd på hodet. Jeg følte meg alene, jeg lengtet hjem og forsto ikke  hvorfor jeg hadde reist når jeg kunne isbadet og spist julegrøt med sønnen. Jeg kjempet med gråten, følte på julemelankoli og sorg. Jeg så for meg at om jeg begynte å grine, kom jeg ikke til å klare å slutte. Dette skremte meg såpass at jeg  kom meg ovenpå og ut på en liten gåtur og klarte å tenke positivt: Alt skjer for en grunn og det skjedde nok for at jeg trengte å hvile og slappe av. Det  ble en liten tur på stranden i Puerto Rico  julaften og jeg dukket opp i rød kjole og nisselue på senteret i romjulen.  En engelskmann i følge med sin kone, falt for denne juleluen fra Ale Hop/ Mogan Mall med teksten Oh Deer. Han lo og sa, der summerte du opp det hele ganske bra.

 

Mange norske turister feirer jul på Gran Canaria. , i Maspalomas, i Puerto Rico og Mogan. Den søte gutten fra Trondheim (over) hadde aldri danset latino, salsa og bachata og spurte meg hva det var. Han tok utfordringen på strak arm og ble med på dansen på den kjente pianobaren Black & White. Smykket har han perlet selv, et prosjekt på jobben. Han jobber med psykisk helse.

8. Bildet under er fra leiligheten jeg leide i Puerto Rico etter 4 døgn på Puerto Calma Holiday Club i samme by. Der fikk jeg slappet godt av mens jeg var syk. Genseren er et billigkjøp fra en av motebutikkene i Mogan Mall. Her er også frisør åpen til 22, som vasker, styler og kurer ferietørt hår for en ikke altfor dyr penge. Et besøk her, fikk formen til å stige betraktelig.

.

 

9. Legen sa jeg skulle spise lett og mye fisk. Dette herremåltidet er fra en av lunsjbarene ved stranden i Puerto Rico, inntatt da jeg var bedre og utsultet. Fersk fisk med Hvitløkssaus og canaripoteter er digg.

10. Så skjedde det noe. Hjemreisen med Ving 27. desember ble utsatt. De søte menneskene i Gouda Alarm Danmark, ville ikke at jeg skulle reise hjem når jeg fortsatt var syk. Det samstemte med følelsen jeg hadde selv: Det var for tidlig å dra. Jeg kunne beholde leiligheten i Puerto Rico til 29. desember. Den dagen sendte Gouda meg til fasjonabelt hotell med «morgenmad» et stykke utenfor Puerto Rico. Bildet under er fra hotellet de sendte meg til; Marina Elite Hotel i Playa Balito.  Den oransje bikinien er fra en badetøysjappe i det gamle Puerto Rico-senteret, kjøpt på en tid da alt annet var helligdagstengt. Den hvite strandkjolen er fra samme senter, et annet sted.

11. Marina Elite var helt fullt fra 30. desember. Gouda Alarm fant nok et hotell til meg: Denne gangen sendte de meg til et stilig hotell ved Amadores; Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel. Det viste seg å være samme hotell hvor en venninne bodde da hun besøkte meg i Puerto Rico i 2021. Vi var da i spa-anlegget sammen. Her ble det en ny tur på meg. Gouda hadde booket frokost og middag og det var jeg glad for, for mat blir ellers ikke dekket av reiseforsikringen. Supert sted å slappe av og få ro og hvile mens man blir frisk. Det er god mat, heis ned til strandpromenaden mellom Puerto Rico-Amadores og to luksus-svømmebassenger med utsikt mot havet. Van aerobic, aktiviteter for barn og underholdning på kveldstid har de også. Taxi til Puerto Rico koster 6-7 euro.

11. Nyttårsaften skulle nye bekjentskaper fra Norge på buffetaften på Heia Norge eller på koldtbord på Valhall. Jeg valgte å spise en rolig middag på hotellet og lade batteriene. På kvelden ble det en tur ut for å høre på Kelly Marlows rockeshow i Puerto Rico. Han opptrer 4 ganger per uke på Shamrock. Det ble med det ene rødvinsglasset. Jeg googlet for å finne ut hva slags drikke som var mest skånsom for magen og det var rødvin. Litt usikker på valget, da jeg er allergisk, men det gikk bra. Jeg var fortsatt preget av noroviruset og var nok litt kjedelig å være sammen med, for jeg fikk beskjed om å smile mer og «ha det mer gøy.». Nyttårsaften har alltid vært en klein og slitsom dag for meg, sorry. Store  forventninger, panikk for ikke å  ha noen å henge med, og nedtur rundt midnatt, om en ikke da har en date. Nytt år og blanke ark og hverdager er min tid, ikke jul og nyttår.

Tilbake på hotellet Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel fikk jeg smake på nybakte churros med varm sjokoladesaus. Helt nydelig. Tidlig i seng grunnet formen. 

1.

12. Gouda og legesenteret Clinica Scandinavica ville stadig ha meg på nye kontroller og her ser du meg posere med nye medisiner fra apoteket i Puerto Rico. «Det er masse bråk i magen din,» sa legen og ga meg tabletter mot urolig mage. Den andre medisinen er mot tette ører som gjør det vanskelig å fly. Legen ville ha meg minst 3 dager på de nye medisinene før jeg fikk fly hjem og det ble nye dager på luksushotellet etter å ha blitt utestengt grunnet misforståelser og krøll.

.

13. Endelig tid for hjemreise etter ro ved bassenget og behandling i hotellets spa og velværdbasseng. Fredag 5. januar virket som en bra hjemreisedag. Slik ble det også. Gouda booket ett av de siste flysetene med Norwegian med streng beskjed om at jeg måtte vise frem fit to fly-arket fra legen og si at jeg måtte ha midtgangs-sete. Også dette ordnet seg. Jeg fikk plass ved siden av et omsorgsfullt par fra Norge-Sverige ved nødutgang, med masse plass til å slappe av og puste. De hadde gått tur i fjellene ut ifra Arguineguin , noe som er  populært på Gran Canaria. (Merk at det finnes foreninger for nordmenn på Gran Canaria som arrangerer  felles fjellturer og musikkevents som Rock the Mountains; (hver mandag.)

Jeg hadde vondt i et øre ved nedstigning. Bortsett fra dette gikk hjemreisen fint. Vi landet nær midnatt og jeg kjente på luksusfølelse da jeg kunne ta taxi helt hjem til Kolbotn på Goudas regning. Det gir noen fordeler å bli syk på ferie – selv om det helt klart lønner seg å holde seg frisk!

.

Reisen er ikke helt over, for en fastboende som jobber i Puerto Rico ringer meg  på FaceTime og filmer Kelly Marlows rockeshow og musikken på Black & White for meg live. Det er så høy lyd at vi ikke får snakket sammen og han snakker kun spansk som jeg ikke forstår og fortsatt prøver å lære meg.

 

Godt nyttår – uten norovirus og basiller. 😉